Godbiter i pollisten
Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Denne champagnen er faktisk utrolig billig

Den kom inn i hyllene til 120 polutsalg fra mai, og da som en enda mer vellagret utgave enn tidligere.
12 Mai 2021 - 11:45

BRUNO MICHEL_ASSEMBLEE_EXTRA BRUT.jpg [162.94 KB]Det som gjør Bruno Michel Assemblée Extra Brut til et slikt ekstra godt kjøp, er at den er laget etter alle kunstens regler, og med godt resultat. Det innebærer en rekke fordyrende elementer – som du normalt må betale mye mer enn 359 kroner for å få. For det første er den laget av økologisk/biodynamisk dyrkede og -sertifiserte druer – fortsatt en sjeldenhet i Champagne.

For det andre er den laget med chardonnay som hoveddrue, den koster mer enn både pinot noir og meunier. Og for det tredje har den ligger 8 år - på bunnfallet i flasken etter modningen – noe som bare gjøres for champagne av høy kvalitet og som selges til minst tredoblet pris.

Den er ellers laget på klassisk metode med 20 prosent reservevin, dette er vin av eldre årganger som modnes i produsentens kjeller før de blandes med det som kalles basevinen. I dette tilfellet er det vin av årgang 2011 som utgjør 80 prosent, og reservevinene er altså enda eldre. Det er den samme vinen som ble lansert i 2018, men nå har den altså enda lenger modningstid bak seg før omkorkingen. En liten andel av vinen er modnet i brukte fat før blanding og tapping. 

Omkorkingen er for øvrig gjennomført uten dosage – altså tilsetning av sukker, og viser derfor en helt «usminket» karakter.

Bruno Michel har bare vært i Norge siden 2018, og vi snakker om en forholdsvis ung produsent, etablert i 1985 og øko/bio siden 1998.

PaulineGuillaumeCle╠üment2.jpg [246.74 KB]I dag er det Pauline Michel og Guillaume Orban som har tatt over roret etter Paulines foreldre Bruno og Catherine, og med seg på laget har de lillebroren Clement. 

De holder til sør for Epernay, i området kalt Côteaux Sud d’Épernay. Den familieeide vingården har 12 hektar vinmarker fordelt på 35 parseller i landsbyene Pierry og Moussy.

Batiment Moussy.jpg [354.79 KB]Den første har med 90 prosent på champagneskalaen premier cru-status, som den eneste i denne delen av Champagne og den andre er med 89 prosent uklassifisert område. Men både Pierry og Moussy holdes høyt innen champagnekretser for å gi viner med god mineralkarakter takket være kalkjordsmonnet som har et innslag av flintstein (silex).

Denne champagnen tilhører produsentens rimeligste og mestselgende champagner. Den koster 31,50 euro rett fra produsent, derfor er polprisen egentlig utrolig gunstig.

Cave2.jpg [422.00 KB]Selv deres toppcuvee, Cuvée Les Oubliées Pauline 1997, koster bare 81 euro og den har ligget imponerende 20 år på bunnfallet. Dermed er den laget av druer som er dyrket konvensjonelt, altså før omleggingen. Den er dessverre ikke mulig å få tak i her i Norge, men det er lov å håpe.  

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt...

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her