Godbiter i pollisten
Denne baroloen koster omtrent det samme som for 10 år siden

Denne baroloen koster omtrent det samme som for 10 år siden

Med 2016-årgangen får du dessuten ekstra mye valuta for pengene.
Aase E. Jacobsen
10 Februar 2021 - 13:45
 

Cabutto La Volta Barolo 2016 koster altså bare 25 kroner mer enn i 2011, og nytt påfyll i form av 2016-årgangen har gitt denne baroloklassikeren en skikkelig boost. Kombinasjonen av årgangen og vinmarkens beliggenhet, blant de høyestliggende innen underområdet Barolo, på grensen til La Morra, er vinneroppskriften for denne vinen. 

Det er ikke første gangen denne vinen omtales her

Mens de satte navnet på La Volta på etiketten inntil Barolo MGA-et La Volta ble offisielt i 2009, er det nå borte fra etiketten. Men beholdes i navnet. Denne baroloen har nemlig alltid vært en blanding av druer fra også andre av vingårdens parseller. 

Til denne baroloen må du prøve verdens enkleste, men også en kompleks rett rent smaksmessig

At eiendommen ligger høyt i Barolo-landskapet får du et klart inntrykk av her.
Snø er vanlig om vinteren.

I svært gode årganger lager de også en riserva, av druer fra de eldste plantene i Cabuttos parseller i Sarmassa-cru-et som ligger litt lenger øst i underområdet Barolo. Jordsmonnet her er mer sandholdig, og parsellene er nordøstvendt, og dermed avhengig av god modning for å kunne skinne på egenhånd. Heler ikke denne baroloen bærer navnet til cru-et på etiketten. 

Cabuttos øvrige parseller ligger rundt eiendommen som tilhører Barolo-cru-et La Volta, men det er ikke et monopol. Både Vajra og Cabutto har betydelige andeler i La Volta, men Cabuttos parseller er alle vestvendte som sikrer god modning i dette høytliggende cru-et, ved 400 m.o.h..

Totalt har Tenuta la Volta 20 hektar innen Barolo DOCG.

Denne produsenten nyter også godt av høytliggende vinmarker i nærheten

Tenuta la Volta er et landemerke i Barolo mye på grunn av at middelalderslottet Castello della Volta ligger vegg-i-vegg med vinkjelleren. Slottet som ble bygd på 1000-tallet og siste eier var markien av Falletti di Barolo – for øvrig den siste tilhørende en av de mest framstående familiene i Barolo-området. Etter det forfalt slottet helt fram til tyskernes bomber satte en endelig stopper i 1944. Det eies fortsatt av Marchesi di Barolo, men er til tross for nytt tak, ubeboelig. 

Osvaldo og Bruno Cabutto er tredje generasjon på Tenuta la Volta og de viderefører den tradisjonelle tilnærmingen.

Cabuttos historie starter i 1920 da Domenico Cabutto kjøper nabogården, fra en annen betydningsfull aktør i Barolo, nemlig Gastone Mirafiori-familien som også eier Fontanafredda og er etterkommere av Italias første konge, Vittorio Emmanuele II. I dag er det tredje generasjon, Osvaldo og Bruno Cabutto, som driver vingården og dens 20 hektar. De lager imidlertid ikke bare barolo, men dyrker også barbera.

Se alle Cabuttos prisgunstige viner her

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    Ten. la Volta Cabutto
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Italia Italia
    Område:
    Piemonte
    Pris:
    359.90 kr
    Varenummer:
    11187701
    90 POENG
    Cabutto Barolo
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her