Omelette norvègienne er faktisk navnet som brukes i Frankrike for denne klassiske desserten. Årsaken til at «Norge» blandes inn er at under marengslokket befinner det seg iskrem. Desserten ser ut som et isfjell. At vi ikke har det i Norge, er sikkert av mindre betydning. Det som er viktigere er at kombinasjonen av den lune og seige toppingen og den kalde isen, er helt genial. Og noe som alle vil synge ja vi elsker om.
Varier gjerne med bunnen
Best av alt er at den er veldig rask å lage. Mye kan gjøres klart på forhånd, slik at du gjør siste finishen i ovnen, like før desserten skal på bordet. Og har du ikke tid til å lage sukkerbrødbunnen selv, kommer du langt med en fra butikken. Liker du ikke sukkerbrød, eller synes det er litt kjedelig, kan du selvsagt velg en annen type bunn.
En nøttebunn som denne fungerer veldig godt
Det viktigste her er iskremen og marengsen. Og den siste må du altså lage like før desserten skal i ovnen, slik at den ikke skiller seg.
TIPS 1: Har du en skibrenner for hånden, kan den godt brukes til å steke marengsoverflaten. Se flere nyttige kokketips
TIPS 2: Du kan godt drysse ristete hakkete nøtter over marengsen før den skal i ovnen. Se flere nyttige kokketips