Alle matglade mannfolks favorittsesong er her. Endelig kan grillen brukes, og drømmen om å stå i steikosen med en iskald pils er gjennomførbar.
Minst siden 1862
Neste gang du griller kan du bytte ut pilsen med min vri på whiskey sour. Det kan fort bli en tradisjon, for så god er nemlig denne drinken. Whiskey sour er dessuten en av de virkelig store klassikerne.
Her er våre oppskrifter på akkurat denne drinken
Opprinnelsen til drinken er diskutabel, men første gang den dukket opp på trykk var i Jerry Thomas’s berømte bok A Bartenders Guide i 1862.
Siden den gang er den blitt kopiert og justert i alle retninger. Etter som det er grilltid, velger jeg å bruke elementer som passer godt for sesongen – røyk og øl.
Mange dæsjer
Originaloppskriften består whiskey (bourbon), sitron, sukker og eggehvite. Jeg bruker både bourbon og skotsk whisky. Det siste for å få inn røyksmaken.
Jeg mener at drinken trenger litt bitterhet også. Derfor bruker jeg Angostura Bitter. Mens mange mener 2-3 dæsjer er riktig per drink, «køler» jeg på med 8-10.
Derfor bruker vi bitter i drinken
Foto: Julie H. Amundsen
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.