Den Norske Vinkelner Forening

På disse sidene kan du gjøre deg kjent med foreningen og få et aldri så lite innblikk i hva vi arbeider med og for. Vin og mat selvfølgelig, i harmoni og for deg som gjest på norske spisesteder, en større opplevelse av måltidet.   Har du endret
Redaksjonen
10 November 1999 - 13:03

Om foreningen
Den Norske Vinkelner Forening ble stiftet i 1990 og har etter 12 års virksomhet godt over 200 medlemmer. Rekrutteringen skjer primært blant uteksaminerte elever ved Gastronomisk Institutts vinkelnerskole som automatisk opptas som medlem. Også andre uten denne spesifikke utdannelsen kan søke medlemsskap, som personer med erfaring fra serveringsnæringen eller vin- og brennevinsbransjen med tilstrekkelig vin- og brennevinsfaglig kompetanse til å kunne gå opp som privatist. Opptaksprøve skjer fortrinnsvis en gang i året under ledelse av et prøveråd oppnevnt av foreningen. Dessuten kvalifiserer finalistene ved den årlige Sopexa-konkurransen og ved Trophée Ruinart til medlemsskap.

Dette vil vi
Foreningens mål og hensikt er å fremme forståelsen for drikkens betydning i sammenheng med mat. Samt være en interesseorganisasjon for vinkelnere og verne om yrkets fremtid. Medlemmene skal dessuten drive informasjonsarbeid om mat og vin m.h.t. tradisjon og fremtid. Den Norske Vinkelner Forening er dessuten tilknyttet et internasjonalt nettverk av tilsvarende forbund gjennom Association Internationale de la Sommelerie hvor målet er å videreføre drikkens rolle fra andre matkulturer.

Styret
Foreningens struktur er som følger: President, visepresident, fem styremedlemmer og sekretariat. De to første posisjonene fylles av henholdsvis Remi Madsen, kjellermester, Hotel Continental i Oslo og Turid Olsen. Styremedlemmer er Torleif Høivik, Bølgen & Moi-gruppen, Hanne Wexelsen, produktinformasjonsansvarlig i Arcus, Henriette Batt, vinansvarlig, Engelstad, Knut Espen Misje, Gastronomisk Institutt og Heidi Bjørklund, produktansvarlig i Ekjord. Sekretariatsfunksjonene utføres av Ken Engebretsen.
 
Foreningens postadresse og telefon/faks er:
Apéritif
Den Norske Vinkelner Forening, Furuveien 39c, 0678 Oslo.
Telefon: 22 19 00 75 - Telefaks: 22 67 14 77 - E-post: kenengebretsen@yahoo.no.
Se også vår medlemsoversikt og hva som skjer i foreningen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her