Del 5: Alkoholfritt juleøl

Redaksjonen
09 November 2006 - 18:22

Godt alkoholfritt
Og må du velge bort alkoholen, er det ikke synd på deg, for Munkholm Juleøl er et godt alkoholfritt alternativ til julematen.

Alkoholfritt juleøl

-
82 p
Munkholm Juleøl
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Kobberbrun. Fin fruktig duft med noe malt, buljong og humle.
Smak: Fruktig med godt skum, noe bitterhet og krydder i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt alkoholfritt juleøl spesielt til mat.

-
81 p
Munkholm Spesial - til julens fiskeretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Brungyllen. Fruktig blomsteraktig duft.
Smak: Saftig anslag, god friskhet, noe krydder og urter, fin bitterhet i finishen.
Mat: Ikke for kraftige retter, gjerne koldtbord eller julefrokosten.
Vurdering: Et friskt og godt alkoholfritt juleøl.

+
79 p
Santa Clausthaler
Hansa Borg Bryggerier
33 cl
Farge og duft: Bronsjebrun. Mye duft i retning krydder, kjøttpølse og malt.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, en del sødme, lett bitterhet mot slutten.
Mat: Salt mat.
Vurdering: Et mykt og sødmefylt alkoholfritt øl.

+
79 p
Munkholm Spesial - til julens kjøttretter
Ringnes
33 cl
Farge og duft: Mørk brun. Stor duft av blant annet røykt kjøtt og tørket frukt.
Smak: Mildt anslag, litt vandig i midten, ok syre, noe bitterhet mot slutten.
Mat: Lette retter.
Vurdering: Helt greit alkoholfritt alternativ.

+
69 p
Aass Jule UTEN
Aass Bryggeri
33 cl
Farge og duft: Lys brun. Noe malt og humle samt rugbrød og kjøttgryte i duften.
Smak: Mildt med flatt skum og lav syre, svak bitterhet, mangler julepreg.
Vurdering: Ikke spesielt vellykket.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Dagens rett

Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk

Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak
Dagens rett
Lammegryte med rotgrønnsaker

Denne måten å bruke fårikålkjøttet på gir enda mer smak

Dette er en perfekt rett til søndagsmiddagen og her kan du virkelig slå deg løs med de gode norske rotgrønnsakene og lammet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen
Dagens rett

Når pærene er så gode som nå, fortjener de å spille hovedrollen

Søte pærer kombinerer utrolig godt med en smaksrik kremet ost, som gorgonzola eller annen type om du ikke liker blåmuggkarakteren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan
Ukens drink

Flekken er faktisk en drink - og en riktig innsmigrende sådan

Snodig navn på en drink, men likevel; Flekken er en både smaksrik og fargesterk kandidat til helgekosen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her