Del 2: Juleøl i boks fra butikken

Redaksjonen
09 November 2006 - 18:19

Boksvarianter
En rekke av juleølvariantene selges også i halvlitersbokser. Praktisk dersom du skal på tur, eller ikke ønsker å bringe med deg glassflasker.

Juleøl i boks fra butikken

86 p
Lervig Juleøl
Lervig Aktiebryggeri
50 cl - 4,70 %
Farge og duft: Lys mahogny. Fin frisk duft med en del frukttoner samt noe røyk og sjokolade.
Smak: Følger duften, god fylde og bra skum, fine bittertoner, sitter lenge.
Mat: Allround, men ikke nødvendigvis julemat.
Vurdering: Må serveres godt avkjølt for å komme til sin rett.

85 p
Hansa Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
50 cl - 4,70 %
Farge og duft: Rødbrun. Ren og god juleduft med malt, humle, kjøtt og røyk.
Smak: Flott anslag, følger duften, middels til lett fylde, noe sødme, god bitterhet, noe røyk i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt juleøl.

84 p
Xmprty™
Macks Ølbryggeri
50 cl - 4,70 % 
Farge og duft: Lys bronse. Frisk og svært aromatisk duft med en del krydder.
Smak: Svært leskende og frisk med behagelig bitterhet.
Mat: Drikkeøl, julelunsj.
Vurdering: Et balansert juleøl på den lettere og friske siden.

84 p
Ringnes Juleøl
Ringnes
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Lys bronse. Mild duft med lette kryddertoner, malt, humle og sitrus.
Smak: Lett friskt anslag, lett fylde, dempet bitterhet i finishen.
Mat: Drikkeøl, lettere juleretter, julelunsj.
Vurdering: Et lettdrikkelig juleøl for den som ikke liker for mye av det gode.

-
83 p
Aass Juleøl
Aass Bryggeri
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Brunrød. Innbydende duft av sitrus, blomster og krydder.
Smak: Litt metallisk i anslaget, ellers det samme som i duften, svært bløtt skum, sitter noe.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Helt greit men kunne hatt noe mer spenst.

-
83 p
Juleøl
Macks Ølbryggeri
50 cl - 4,70 %
Farge og duft: Brunrød. Noe frukt, drops, krydder og malt.
Smak: Følger duften, lett fylde, fint skum, noe bitterhet.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Kunne hatt litt mer av alt.

-
83 p
Frydenlund Juleøl fra Fat
Ringnes
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Flott mahogny. Ren malt/humleduft med innslag av kjøttkraft.
Smak: Ok anslag, lett fylde, godt skum og fin bitterhet mot slutten.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: På den lettere siden.

+
79 p
Dahls Julebrygg
Ringnes Norge
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Brunrød. Behagelig duft med noe frukt og  malt.
Smak: Lett anslag, ok syre og bitterhet men er litt vel kort.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Litt vel enkel.

+
78 p
Tuborg Juleøl
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Lys brun. Lett metallisk humleduft med innslag av kokt kjøtt.
Smak: Rent saftig anslag, leskende mild og lettdrikkelig men litt kjedelig.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: For den som ikke bryr seg om at det er jul.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Dagens rett

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne

Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her