Del 1: Juleøl i flaske fra butikken

Redaksjonen
09 November 2006 - 18:17

Nesten ekte vare
Må du forholde deg til butikkølet, er Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg på nivå med ekte vare. Fredrikstad Juleøl, Rogalands Juleøl og Dahls Juleøl er også gode alternativer.

Juleøl i flaske fra butikken

+
89 p
Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg
Hansa Borg Bryggerier
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Mørk rødbrun. Flott kompleks duft av krydder, sjokolade, frukt, malt og humle.
Smak: Rik men samtidig saftig anslag, godt skum, flott fylde, deilig lang ettersmak.
Mat: Lettere vilt og annet rødt kjøtt, men også alle juleklassikerne.
Vurdering: Et stort og svært velkomponert juleøl.

+
88 p
Fredrikstad Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Mørk mahogny. Flott duft av malt, kaffe, humle og krydder.
Smak: Fyldig og samtidig leskende anslag, god syre og bitterhet, sitter lenge.
Mat: Allround julemat.
Vurdering: Et flott juleøl som konkurrerer med "ekte saker".

+
88 p
Rogalands Juleøl
Berentsens Brygghus
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Flott kobberbrun. Lekker duft av krydder, malt, humle, bark og einer.
Smak: Kraftig maltpreget anslag, kremaktig fylde, flott bitterhet i finishen, sitter veldig lenge.
Mat: Ribbe eller pinnekjøtt som har fått seg en runde under grillen, vilt med kraftig saus.
Vurdering: Et juleøl for viderekomne.

+
88 p
Dahls Juleøl
Ringnes
33 cl 4,5 %
Farge og duft: Mørk rødbrun. Rik duft med malt, humle, animalske toner i retning velhengt kjøtt og kraft samt krydder.
Smak: Fyldig anslag, godt skum, deilig saftighet, sitter godt og lenge med flott bitterhet i fiishen.
Mat: Allround julemat, særlig pinnekjøtt (av sau).
Vurdering: Et meget godt juleøl til sesongens mat.

86 p
CB Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Mørk brun. Svært god duft med malt og honning, kaffe, krydder og rugbrød.
Smak: Bra fylde i anslaget, leskende og god med flott finish.
Mat: Julebord.
Vurdering: Et harmonisk juleøl som alle kan like.

86 p
Hansa Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Flott mørk gyllen. Frisk god og elegant duft med en del sødme fra tørket frukt.
Smak: Flott skum i starten, veldig god balanse og fylde med fin bitterhet gjennom hele smakskurven, julefrukter i finishen.
Mat: Allround.
Vurdering: Et godt juleøl.

86 p
Ringnes Julebrygg
Ringnes
50 cl - 4,5 %
Farge og duft: Mørk mahogny. God duft av frukt, krydder, malt og humle.
Smak: Mørkere toner i tillegg i smaken, særlig brent trevirke og mørk sjokolade, fint skum, god bitterhet i ettersmaken.
Mat: Allround julemat.
Vurdering: Et godt matøl.

85 p
Ringnes Bryggerimester Spesial - til julens kjøttretter
Ringnes
33 cl - 4,5 %
Farge og duft: Mahogny. Fin og ganske rik duft av tørket frukt, sjokolade, kaffe og sitrus.
Smak: Fin saftighet i anslaget, godt skum, godt bitterhet fra midten, mild ettersmak.
Mat: Allround - ikke bare julemat.
Vurdering: Et anvendelig juleøl.

84 p
Borg Juleøl
Hansa Borg Bryggerier
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Mørk brun. God søtlig duft av krydder, honning, karamell, malt og humle.
Smak: Relativt stor smaksfylde, en del sødme, bløt, litt dempet men likevel ok bitterhet, sitter en stund.
Mat: Salt, ikke for fet mat.
Vurdering: for den som liker et rundt og fyldig juleøl.

84 p
Tou Juleøl
Ringnes
33 cl - 4,5 %
Farge og duft: Gyllen. Lett frisk duft med innslag av urter, krydder, malt og humle.
Smak: Godt anslag, fin friskhet, lett julepreg, sitter lenge med bra bitterhet i finishen.
Mat: Drikkeøl, lettere julemat, julelunsj.
Vurdering: På grensen til pilsner men et godt øl for den som ikke vil ha for mye julepreg.

84 p
Grans Julebrygg
Grans Bryggeri
33 cl - 4,5 %
Farge og duft: Dyp gyllenbrun. Krydder, kjøtt, malt, røyk, brød og humle.
Smak: Middels fyldig anslag, bløt syre, godt skum, noe krydder, dempet bitterhet.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Litt polert men likevel godt.

-
83 p
Lundetangen Juleøl
Aass Bryggeri
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Mørk rødbrun. Frisk duft med en del malt og krydder.
Smak: Mykt skum i anslaget, ganske god syre, fin bitterhet.
Mat: Allround til andre retter enn den tradisjonelle julematen.
Vurdering: Et bra øl med dempetjulepreg.

-
83 p
Ringnes Juleøl
33 cl - 4,5 %
Farge og duft: Brun med lys kant. Fin julepreget duft med innslag av nøtter og drops.
Smak: Ren og saftig nesten leskende, lett fylde, godt skum, sitter noe.
Mat: Skinkesteik.
Vurdering: Vinner på saftigheten og det gode skummet.

-
83 p
Lervig Juleøl
Lervig Aktiebryggeri
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Mørk brunrød. Sitrus, bakst og humle samt fruktdrops.
Smak: Røykaromaer i anslaget, bløtt skum, middels fylde, noe krydder i midten, svake bittertoner i finishen.
Mat: Røykt fisk eller kjøtt.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt.

-
82 p
Mack Juleøl
Macks Ølbryggeri
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Gyllenbrun. Malt, humle, bakst og krydder.
Smak: Fruktig med fint skum, litt sødme, litt humle- og brent maltpreg i finishen.
Mat: Kald juletallerken.
Vurdering: Et litt dempet juleøl.

-
82 p
Aass Juleøl
Aass Bryggeri
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Mørk brun. Behagelig duft med godt maltpreg, røyk og krydder.
Smak: Saftig og krydret med ok syre og bitterhet.
Mat: Lutefisk med mye bacon og ertepuré.
Vurdering: Et ok juleøl.

-
82 p
Ringnes Bryggerimester Spesial - til julens fiskeretter
Ringnes
33 cl - 4,5 %
Farge og duft: Gyllenbrun. Lett fruktig og blomsteraktig duft.
Smak: Saftig anslag, noe sødme, middels fylde og syre, litt flatt skum, dempet bitterhet, ok lengde.
Mat: Lettere retter uten for mye fedme.
Vurdering: Greit nok.

+
78 p
Tuborg Juleøl
33 cl - 4,5 %
Farge og duft: Lys brun. Lett duft av epler, humle, korn og litt malt samt snev av røykt kjøtt.
Smak: Saftig med lett sødme, svak bitterhet, litt vel bløtt skum, litt veik finish.
Mat: Drikkeøl, smørbrød med ribberull.
Vurdering: Bør serveres godt avkjølt. For den som ikke liker så mye julepreg på ølet.

+
77 p
Grans Juleøl
Grans Bryggeri
33 cl - 4,5 %
Farge og duft: Gyllenbrun. God malt- og krydderduft.
Smak: Følger ikke helt opp duften, blir litt veik og bløt, vel lav bitterhet.
Mat: Drikkeøl.
Vurdering: Et overrkende anonymt juleøl.

76 p
Aass Jule Hvete
Aass Bryggeri
33 cl - 4,70 %
Farge og duft: Brun med grønnskjær. Sær duft av kokt kjøtt, kraft, krydder og mye røyk.
Smak: Følger duften, bløt syre og bitterhet, saftig men ikke nok til å balansere det litt tunge aromabildet.
Vurdering: For den som liker mye røykpreg.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.
Dagens rett

By på en festrett av den lekre lammefileten med sesongens grønnsaker.

Lammefilet er luksus - den er både liten og ytterst mør. Med denne oppskriften er det masse tilbehør som drøyer ut den eksklusive råvaren.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse
+
Godbiter i pollisten

Libanon vokser mest på polet – denne produsenten er i særklasse

Enkeltdrueviner både av det ytterst lokale og det mer internasjonale slaget, men alltid biodynamisk dyrket og naturlig laget, det er den for Libanon unike formelen til Maher Harb.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grisebillige burgundere
+
Ukens vin

Grisebillige burgundere

Det må viner til 159,90 som også smaker veldig godt, med rette kunne kalles i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du vin til fårikål
Mat og vin i kombinasjon
Vin til fårikål

Slik velger du vin til fårikål

Stadig flere serverer fårikål som festmat, men hva serverer vi å drikke til den norske klassikeren?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne
Dagens rett

Den finnes vel knapt noen enklere pastarett enn denne

Spesielt siden den er så smaksintens. Det skyldes den italienske ansjossausen, colatura di alici. Får du ikke tak i den, har vi er alternativ.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum
+

Den berømte ansjossausen colatura di alici er en direkte arv fra romernes garum

Den italienske ansjossausen, colatura di alici, fra Cetara på Amalfikysten har aner fra Romertiden, og lages i stor grad slik fortsatt. Vi har besøkt restauranten Acquapazza som lager sin egen saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her