Deilig dansk dynamitt

Vi serverer dansk raffinement fra en av Københavns spennende barer denne uken. Prøv ukens drink du også.
Redaksjonen
12 Juni 2009 - 13:00

København er elsket av alle som besøker byen, og danskenes hovedstad er en drøm for alle som liker god mat og ikke minst godt drikke.
 
I hjertet av Nørrebro finner du den intime loungebaren Gilt som har skapt seg et renommé blant alle som elsker en god cocktail i byen.
Det er den 33 år gamle Peter Altenburg som står bak baren som henter sitt navn fra grunnprinsippene ved å lage en drink; glass, ice, liquor (brennevin) og topping (blandevann).
 
Barkartet i den minimalistiske baren består av en god blanding av klassiske drinker sammen med en rekke nyskapninger fra Gilts bartendere.
 
 
Mye omtanke går inn i hvilke typer brennevin som benyttes i de enkelte drinkene.
 
Ikke minst gjelder dette de cocktailene som ikke bruker juicer som blandevann og hvor de rene smakene kommer mer til sin rett.
 
Som gjest kan du være sikker på at drinkene du blir servert smaker det samme hver gang, for Gilt bruker mye tid på å trene sine bartendere til å yte ekstraordinær service og ensarte drinkene.
 
Denne uken serverer vi deg Peter Altenburg sin signaturdrink som han deltok med i en drinkkonkurranse i 2006, og som har blitt en favoritt på Gilt.
 
Her er det tropisk fruktighet blandet med stinget fra chili, krydret sødme fra ingefærlikøren og den rike sødmen du får fra den honningbaserte vodkaen.
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Chili Chiseler

Fremgangsmåte

Ha en chili i en shaker og knus den lett med en morter eller en skje. Drinken skal bare ha et hint av chili så ikke knus chilien helt.

Fyll shakeren ¾ med is og ha i de andre ingrediensene.

Rist godt og dobbeltsil (sil gjennom en barsil og så gjennom en finmasket tesil) over i et stort avkjølt cocktailglass.
 
Denne cocktailen er Peter Altenburs og Gilt Classic Cocktail Bars signaturdrink.
 

Tips: Lag gjerne din egen ingefærsirup av fersk ingefær som du blander med god eplejuice tilsatt godt med sukker.
 
Råvarer:

Sendt inn av Peter Altenburg, Gilt Classic Cocktail Bar, København

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her