Nicklas Buus Nielsen, kokk på resturanten De 4 Roser i Tromsø, vant finalen i Arktisk kokk 2013 onsdag. Finalen gikk av stabelen i Tromsø, hvor seks finalister av til sammen 20 kandidater barket sammen over grytene.
– Dette er sinnsykt fett. Det ser veldig bra ut på CVen, og det er veldig tilfredsstillende å vinne, sier Buus Nielsen til fremover.no. I tillegg til æren, ga seieren ham en matfaglig reise til en verdi av 20.000 kroner i premie.
– Jeg skal spise godt på gode restauranter. Så vil jeg gjerne til Sverige og en tur til New York, sier 32-åringen til nrk.no.
LES OGSÅ: Finaleheatet i Arktisk Kokk er klart
Juryformann Eirik Dahlin forteller at nivået på deltagerne i årets konkurranse var bedre enn på mange år.
Buus Nielsen sier det ligger betydelige mengder arbeid bak seieren. Han vant konkurransen med sin lammeflatbiff, tilberedt med blant annet rosenkål og gulløye i smør. Til forrett laget han tre variasjoner av røye.
Kristoffer Myrvoll fra restauranten Smak i Bodø ble nummer to i konkurransen.