Finaleheatet i Arktisk Kokk 2013 er klart

Finaleheatet i Arktisk Kokk 2013 er klart

Kokker fra de tre nordligste fylkene – og Hurtigruten – er blant de seks.
30 August 2013 - 23:03

Blant 20 innsendte menyforslag har juryen i Arktisk Kokk har plukket ut følgende kokker til finalen i konkurransen.
- Nicklas Buus Nielsen, De 4 Roser (Tromsø)
- Morten Rasmussen, Emmas Drømmekjøkken (Tromsø)
- Kristoffer Myrvoll, Smak (Bodø)
- Øystein Moe, Eide Handel (Kvaløya)
- Georgios Tsogarlidis, Rica Bryggen (Honningsvåg)
- Øystein Nilsen, Hurtigruten

- Vi ser oss meget fornøyd med at alle de tre nordligste fylkene samt Hurtigruten er representert med finalister, skriver nkl.no.
Finalen vil foregå i Fløyahallen i Tromsø under årets Storhusholdningsmesse onsdag 18. september. Hver av finalistene vil ha bistand av en skoleelev fra restaurant- og matfag.

Årets hoveddommer er Eirik Dahlin, leder for opplæringskontoret for hotell, restaurant og reiseliv i Troms, tidligere kjøkkensjef på bl. annet Emmas Drømmekjøkken, tidligere Oldermann KMT. Videre består dommerpanelet av Johnny Trasti og Halvar Ellingsen.

LES OGSÅ: Arktisk kokk 2012 kommer fra Bodø

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her