Tortilla - potetomelett på spansk - er en rett som spanske kokker legger stor ære i å lage perfekt. Det finnes like mange oppskrifter som det finnes dager i året. Denne oppskriften som vi har fått fra tapaseksperten Delicatessen, har en vri som gjør retten lett å lykkes med. Smaken slipper du heldigvis å kompromisse med. Dette er beviset på hvor lite som trengs utover en pose poteter for å skape stor matglede.
Dagens rett
Tortilla med serranoskinke aioli og sotet purre-pulver
Det er utrolig hvor langt du kommer med en kilo poteter
Det og 10 egg er det som skal til, i tillegg til en pakke serranoskinke. Så enkelt og så godt.
Aase E. Jacobsen
03 April 2020 - 01:00
Tortilla med serranoskinke
Fremgangsmåte
- Vask, tørk av og del potetene (med skallet på) i to. Ha dem over i en ildfast form, vend dem i olivenolje og dryss på salt og pepper.
- Stek dem på 200 grader i ca. 15-20 min. Når de er ferdige, bruk en stekespade til å hakke dem fint (skal nesten bli most).
- Fres serranoskinken og løken olivenolje til gyllen farge, ha i timian og hvitløk og fres videre i noen minutter til.
- Hell i potetene og smak til med salt og pepper, ha i mer olivenolje om det føles tørt. Avkjøl før eggene blandes inn.
- Varm opp litt olivenolje i en stekepanne og hell over potetblandingen. Begynn med sterk varme slik at du får god stekeskorpe og skru deretter ned til middels. Snu tortillaen over på en tallerken og legg den tilbake i stekepannen.
- Du kan lage store, små eller tykke om du ønsker.
- Ha litt aioli på toppen og server.
Tips: For ekstra karakter kan du drysse over pulver av svartbrent purreløk.
Se våre andre oppskrifter på tortilla
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå