Om du ikke får tak i torsk, kan du fint bruke sei eller kolje/hyse i denne oppskriften. Og vil du ha ekstra tykk panering, kan du piske et egg og dyppe fiskebitene i før du vender dem i melet. Godt blir det uansett.
Dagens rett
Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus
Foto: (Synøve Dreyer)
Når torsken får denne behandlingen, blir den uimotståelig
Her er nemlig mye smak både i paneringen og i tilbehøret. Og det hele er likevel klart på under en halvtime.
Aase E. Jacobsen
04 Oktober 2021 - 23:00
Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i porsjonsstykker.
- Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.
- Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.
- Byggris:
Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør. - Skjær eple i små terninger. Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.
- Rør inn hakket ruccolasalat ved servering.
- Saus:
Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke. - Rør inn hakket persille rett før servering.
- Server torsken med byggris og appelsinsaus.
Se våre andre oppskrifter med torsk
Har du lyst på en annen rett med fisk kan du ta en titt her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 469.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Uten utvalg87 POENG
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå