Dagens rett

Svinekoteletter med grillet paprika og squashsalsa

Slik blir svinekotelettene skikkelig saftige

Slik blir svinekotelettene skikkelig saftige

Når svinekoteletter får riktig varmebehandling, i dette tilfellet på grillen, blir de riktig så gode.
18 Juni 2021 - 00:00

Men det blir ikke suksess med mindre du velger skikkelig gode råvarer. I lys av den siste tidens avsløringer av grufulle forhold hos landets griseoppdrettere, er det viktig å huske at det er unntakene, og ikke minst at om du velger bort billigkjøttet og satser på økologisk svinekjøtt, er du trygg. Det er også viktig med tanke på mørheten. At slaktingen og modningen er gjort etter boka. Spør fagfolk, gjerne din lokale slakter. Ingen kan gjøre om tørre skosåler uansett hvor avansert grillutstyr du har. 

Når du er kommet dit at dine velvalgte koteletter skal legges på grillen, husk at indirekte varme er tingen for saftig kjøtt som stekes med beinet. Hvis du savner saus til denne retten, finner du mange forslag her.

Se våre oppskrifter på saus til grillmaten

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Svinekoteletter med grillet paprika og squashsalsa

Svinekoteletter med grillet paprika og squashsalsa

Fremgangsmåte

Skrell og riv ingefæren. Skrell og knus hvitløken, og bland hvitløk, ingefær, olje, karripulver, salt og pepper. Vend svinekoteletter i marinaden, og la dem marinere i omtrent 1 time. Krydre med salt og pepper før grilling.

Grillet paprika og squashsalsa:
Skyll paprika og squash. Skjær paprikaene i to og fjern frøene. Skjær squashen i to, og deretter i tykke båter.

Tilbehør:
Fjern maisskallet og trådene fra maisen. Kok maiskolbene i lettsaltet vann i 5 minutter.

Skyll potetene og skjær dem i halvdeler. Smør dem inn med olje, og krydre med salt og pepper. Fortsett på grillen (se nedenfor).

Skrell og finhakk rødløken mens kjøttet og grønnsakene grilles. Lag en vinaigrette ved å blande løk med eddik, olje, salt og pepper.

Grillingen:
Klargjør grillen for indirekte varme, cirka 220°C.

Legg potetene midt på grillristen, og stek over indirekte varme i cirka 45 minutter. Deretter kan du ta dem av grillen.

Klargjør grillen for direkte varme, cirka 220°C. Sett støpejernsristen inn i GBS-grillristen. La den varmes opp med lokket på i 5 minutter.

Grill squashen og paprikaen på den ene siden i ca. 4 minutter. Ta dem deretter av grillen, og la dem avkjøles litt.

Legg svinekotelettene på den varme støpejernsristen, og grill i cirka 12 minutter. Snu dem én gang i løpet av den tiden, og stek dem til de når en kjernetemperatur på 68°C (godt stekt). Ta kjøttet av grillen.

Grill maisen i 3-4 minutter på hver side.

Når den grillede paprikaen og squashen er avkjølt, skjærer du paprikaene i store biter og vender dem med squash og vinaigrette. Server med svinekoteletter, poteter og grillet mais. 

Her finner du mange oppskrifter med svinekoteletter

Og her finner du godt over 750 grilloppskrifter

Se våre oppskrifter på saus til grillmaten

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Weber

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her