- Bland squash og salt i et dørslag og la det stå i noen minutter. Varm en stekepanne med olje og fres hvitløk, vårløk og revet ingefær raskt i oljen. Hell det over i en hurtigmikser.
- Bruk hendene til å klemme ut så mye væske av squashen som mulig. Ha den revne squashen i hurtigmikseren sammen med kikerter, griljermel, nøtter og krydder.
- Kjør ingrediensene sammen på «puls», slik at massen blandes, men ikke blir helt glatt.
- Hell massen ut på benken. Fukt hendene med vann og form seks like store burgere, ca. 1 cm tykke.
- Legg dem på et fat, dekk med plast og sett de helst i kjøleskapet i en halv time. Dette gjør at ingrediensene sveller litt, og massen blir fastere.
- Varm en stekepanne med olje og stek burgerne 4-5 minutter på hver side, til de har fått en fin, gyllen farge.
- Fordel sennep og salat på den ene halvparten av burgerbrødene og legg på burgeren og rødløk. Topp med tyttebærsyltetøy.
Tips:
Rødløksmarmelade er et godt og syrlig alternativ til tyttebærsyltetøy. Hvis du ikke liker sennep, er Gul pesto (gresskar) en god om ikke like skarp erstatning.
Har du lyst på en annen burger med kjøtt , finner du mange her
Se alle oppskriftene med bønner og linser her
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev