Dagens rett

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Søndagsmiddagen smaker ekstra godt på en fredag

Søndagsmiddagen smaker ekstra godt på en fredag

Denne oppskriften er mye raskere å lage enn du tror. Og passer derfor perfekt på en fredag.
Redaksjonen
12 Februar 2021 - 12:00

Kalkunbiff er en praktisk middagsråvare når som helst i løpet av uka, lett å få tak i og rask å tilberede. Denne oppskriften har dessuten et fint festpreg over seg samtidig som den utnytter sesongens gode råvarer. Den er derfor perfekt ved inngangen til helga.

Prøv en av disse gode kalkunoppskriftene 

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Kalkunbiff med persillepotetmos og epler

Fremgangsmåte

  1. Del kalkunfileten i biffer a 175 g.
  2. Skjær av de grønne bladene på purren og forvell (kokes i noen sekunder) 4 blader i lettsaltet vann.
  3. La bladene renne av på et tørkepapir og skjær de i passe tynne remser på langs i samme bredde som kalkunbiffenes tykkelse.
  4. Surr purreremser rundt kalkunfileten og deretter en baconskive rundt. Fest om nødvendig med en tannstikker.
  5. Stek kalkunbiffene i smør og olje i middels varm panne i 3 min på hver side. La biffene hvile i pannen minst 5 min før servering.
  6. Persillepotetmos:
  7. Skrell potetene og del de i mindre biter. Kok de møre i usaltet vann og hell av vannet.
  8. Mos de i kjelen sammen med melk og smør og smak til med salt. Rør inn finhakket persille og chili.
  9. Del eplene i båter og stek de i smør til de blir litt møre. Dryss over sukker og hold de varme til servering.
  10. Legg opp kalkunbiffene på varme tallerkener sammen med persillepotetmos og stekte eplebåter.

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her