Dagens rett

Fransk hønsesuppe

Slå et slag for høna og lag hønsesuppe på ekte fransk vis

Slå et slag for høna og lag hønsesuppe på ekte fransk vis

Hønsesuppe er en klassiker som er i ferd med å bli borte fra menyen. Du kan sørge for at så ikke skjer.
05 Mars 2017 - 11:27

Å lage hønsesuppe helt fra bunnen av tar tid. I hvert fall siden høns i butikken stort sett alltid er fryst - om den overhodet er å få tak i. Heldigvis har gjentatte kampanjer for å få slutt på galskapen med å destruere fullt spiselig, og i tillegg virkelig godt kjøtt, gitt resultater. Det er nå fullt mulig å finne fersk høne i kjøttdisken.

Derfor er det viktig å slåss for at høns skal komme tilbake på menyen

Det er det aller beste når du skal lage en god gammeldags hønsesuppe.

Men i en travel hverdag kan du jukse litt ved å bruke hønsekraft fra butikken eller hønsebuljong samt kyllingfilet i strimler.

Neste gang du ser fersk eller fryst høns i butikken, skal du plukke med deg et par-tre stykker og lage opp egenprodusert hønsekraft (og hønsekjøtt) i gode mengder. Og når du lager en hønsesuppe som denne, husk å lage en gigaporsjon. Da har du alltid noe godt for hånden.

Finn flere tips og andre gode suppeoppskrifter her

Fransk hønsesuppe

Fransk hønsesuppe

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en gryte og fres alle grønnsakene et par minutter, til de er blanke.
  2. Tilsett tomatene, appelsinskall og safran. Tilsett hønsekraften og kok opp.
  3. Smak til med litt salt og pepper. Legg i potetbitene og la suppen stå og trekke til potetene er møre.
  4. Legg i renset hønse- eller kyllingkjøtt og la suppen bli gjennomvarm.

Smak til med salt og pepper og server suppen rykende varm med godt brød til.

Lag din egen hønsekraft - les mer her

Tips: Dersom du ikke har safran kan du bytte ut denne med ½ ts gurkemeie. I en travel hverdag kan du også bytte ut hjemmelaget kraft med en god buljong, og hønsekjøttet med grillkylling.

Tips: I en travel hverdag kan du også bytte ut hjemelaget kraft med en god buljong, og hønsekjøttet med grillkylling.

Mange lekre suppeoppskrifter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her