Kveite:
Skjær små snitt i kveita. Fyll hver av snittene med en kvast rosmarin, en syltynn bit av hvitløken og en sitronskive. Strø over salt og pepper. Sett steketermometer i den tykkeste biten på kveita og stek på 200 grader til termometret viser 42 grader.
Grønnsaksmos:
Kok potetene møre i vann, og pastinakk og blomkål møre i melk. Mos potetene og kjør pastinakken og blomkålen til pure. Bland sammen og spe med melken for ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sukker.
Sandefjordsmør:
Kok opp fløte og la det koke litt inn, ca fem minutter. Ta av varmen. Skjær smøret i terninger.
Pisk inn litt og litt av smørterningene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Om du skal varme den opp senere, så må den ikke koke.
Les mer om indirekte grilling her
Se disse oppskriftene på helstekt fisk
Her er mange oppskrifter med kveite
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev