Dagens rett

Risotto all'isolana

Slik lager du et festmåltid midt i uka og på under en halvtime

Slik lager du et festmåltid midt i uka og på under en halvtime

Å bli en risottomester krever litt øvelse. Men første forsøk er bare en halvtime unna med denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2019 - 01:05

Denne risottooppskriften kommer fra et område rett sør for Verona i Italia som er kjent for en ristype som er ekstra godt egne for risotto. 

Les mer om hvorfor denne ristypen skiller seg ut

Se våre andre oppskrifter med vialone nano

Men det er fullt mulig å bruke de mer vanlige ristypene carnaroli eller arborio som du er garantert å finne i de fleste butikker som har et godt utvalg.  

Uansett er risotto en hverdagsluksus som er lett å lage og som kan varieres etter hva du har i kjøleskapet. Men risotto må passes på. For vi vil verken ha overkokt ris, for lite kokt ris, vandig risotto eller for tørr risotto.

At øvelse gjør mester, gjelder for risotto, er hevet over enhver tvil. Men gi for all del ikke opp. 

Her får du enda grundigere innføring i risottoens edle kunst

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post

Risotto all'isolana

Risotto all'isolana

Fremgangsmåte

Smelt smøret sammen med rosmarin over middels svak varme.

Skjær kjøttet i små terninger, sauter i smør i fem minutter. Fjern rosmarinen, tilsett salt og pepper. Dekk til og sett tilside.

Kok opp grønnsaksbuljong i en tykkbunnet kjele, tilsett ris og kok opp en gang til. Legg et kjøkkenhåndkle over kjelen og lekk på lokket. På denne måten absorberes noe av dampen slik at risottoen skal bli tørr.

La risen koke ved svak varme i 15 minutter.

Tilsett kjøttet, rør forsiktig og ta risottoen av varmen.

Rør i ost og kanel. La risottoen hvile (tildekket) noen minutter på et varmt sted før servering.

Les mer om hvorfor denne ristypen skiller seg ut

Se våre andre oppskrifter med vialone nano

 Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En wok som denne pirrer smaksløkene og sørger for at dagens grønne dose sikres
Dagens rett

En wok som denne pirrer smaksløkene og sørger for at dagens grønne dose sikres

Deilige friske og knasende sprø grønnsaker med skalldyr - gjerne rester etter helgen - og masse smak. Det er ikke rart at wok er populært.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her