Pasta pomodoro høres kanskje fancy ut, men som de fleste italienske oppskrifter er det enkelhet kombinert med virkelig gode råvarer som er hemmeligheten.
Pasta, tomat, basilikum, parmesan og smør er alt du trenger til denne herlige retten.
Nå som sesongen endelig er her for norske tomater, er pasta pomodoro definitivt oppskriften du skal bruke dem i. Tomatsaus laget med friske tomater gir en lett og saftig saus, som ikke kan sammenliknes med de tyngre pastasausene vi er vant til laget av hermetiske tomater. Her får tomatens sødme virkelig skinne, og det i skjønn harmoni med frisk basilikum og nøttete parmesan. Smør og pastavann gir ekstra fylde til den nydelige sausen.
At noe så enkelt kan smake så himmelsk er alltid en hyggelig overraskelse. Overrask deg selv i kveld, du og.
Her finner du flere gode italienske oppskrifter
Alt du trenger å vite om pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig