Hyse eller kolje som mange kjenner den som er av en eller annen grunn mest kjent for sin hvithet og dermed ettertraktet i fiskefarse. Men det er jo egentlig veldig trist for fisken smaker aldeles fortreffelig som den er. Den er britenes foretrukne ingrediens til fish n' chips, men den trenger slett ikke friteres for å bli god. I denne oppskriften får den følge av krydder og det liker den riktig godt.
Dagens rett
Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat
Foto: ( Synøve Dreyer)
Slik har du kanskje ikke prøvd hyse før
Du har kanskje ikke prøvd hyse på annen måte enn som fiskekake eller -boller? Det er en super fiskesort som er riktig så anvendelig på kjøkkenet.
Aase E. Jacobsen
22 September 2018 - 01:00
Ovnsbakt hyse med lune linser og spinat
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 °C. Skjær fisken i serveringsstykker, pensle med olivenolje, og krydre med salt og pepper. Bak i stekeovnen i 9-10 minutter, til fisken så vidt begynner å flake seg.
- Linser:
Skyll linser under rennende vann. Kok opp vann og la linsene trekke, uten å koke. - Hell av vannet og sett linsene til side. Finhakk persille, riv skallet og press saften av sitron.
- Bland sammen persille, sitronskall og -saft, olivenolje, spisskummen og chiliflak. Smak til blandingen med pepper og vend inn linsene.
- Spinat:
Skyll spinat og la vannet renne av. Grovhakk spinat og fjern grove stilker, og skjær hvitløk i tynne skiver. Varm olivenolje og fres hvitløk på middels varme i en stekepanne med litt høye kanter. - Tilsett spinat og vend til spinaten faller sammen. Smak til med salt og pepper.
- Dressing:
Rør sammen yoghurt, olivenolje, chiliflak og litt pepper.
Server hyse på en seng av linser og spinat, med dressing ved siden av. Pynt gjerne med persille.
Se hva annet du kan lage av hyse/kolje
Har du lyst på en annen fiskerett finner du veldig mange her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå