Rens rekene, ta vare på skallet og legg rekene til side i kjøleskap.
Vask og kutt opp grønnsakene i grove terninger. Surr grønnsakene i en kasserolle i litt olje, tilsett rekeskall og la det surre godt i kjelen uten å bli brunt.
Tilsett hvitvin og la det koke opp. Tilsett tomatpuré og rør godt om. Tilsett melk og fløte og la det småkoke i ca. 2 timer, siles gjennom en fin sikt.
Kok så inn sausen til passende tykk konsistens. Kjør sausen med en stavmixer eller i en food-processor, til den får homogen og glatt konsistens. Smak til med salt og kvernet hvit pepper.
Vask og kutt purreløken i passende små stykker/biter.
Flå tomatene, del dem i fire båter og ta ut kjernene. Kutt kjøttet i små terninger, og bland tomatkjøttet sammen med rekene, rør inn finhakket basilikum og olivenolje.
Skjær fisken i 8 jevnstore stykker. Stek dem gylne i stekepannen i litt olje. Krydre med salt og pepper.
Kok purren i lettsaltet vann. Anrett purren på tallerkener, legg på fisken.
Smak til tomat- og rekeblandingen med litt salt og pepper og legg på tallerkenen. Slå varm saus rundt fisken. Pynt med frisk basilikum.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev