I denne oppskriften kan kjøttbollene enten serveres i sausen eller serveres ved siden av sausen. Hvis du vil ha enda mer mex-stemning, kjører du guacamole og nachos ved siden av.
Dagens rett
Kjøttboller som i Mexico
Foto: (ALLEKO)
Kjøttboller trives ekstra godt i meksikanske omgivelser
Når kjøttbollene får trekke i en litt hot saus, blir de ekstra saftige.
Aase E. Jacobsen
11 August 2021 - 23:00
Kjøttboller som i Mexico
Fremgangsmåte
- Ha okse- og svinekjøttet i en kjøttkvern eller kjøkkenmaskin, hvis det ikke er ferdig kvernet. Ha det i en bolle og tilsett brødsmuler, løk og oregano. Salte og pepre, og rør inn egget.
- Kna deigen godt med hendene så den blir glatt. Ha om nødvendig i litt melk.
- Form deigen til boller, som er ca. 4 cm i diameter.
- Ha 1 cm olje i en stekepanne og stek bollene i 5 minutter. Snu dem av og til, til de er brune.
- Ha kjøttbollene i et lavt ildfast fat eller en gryte og hell så mye kjøttkraft over at de blir dekket. Ha i resten av ingrediensene til sausen og kok opp. La det småkoke i ca 30 minutter.
- Ta opp kjøttbollene med en hullsleiv og legg dem på et serveringsfat. Press sausen gjennom en sikt og legg den med skje over bollene. Serveres straks, pyntet med oreganoblader.
Tips: Kjøttbollene kan også serveres i sausen som da det blir litt mer tekstur i.
Her finner du mange oppskrifter med deilige kjøttboller
Guacamole lager du enkelt selv
Lyst på en annen rett med meksikansk tuch?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå