Det er ikke alle som har tilgang til elgkjøtt. For å kjenne en jeger er en aldri så liten luksus. Fikk du tak i en del av et elgslakt sist høst har du mye godt i fryseren. Heldigvis er det mulig å få tak i dette kjøttet også for dem som må nøye seg med å jakte i butikkens frysedisk.
Men denne retten kan lages med annen type vilt, med storfe, kalv eller ku/okse, med lam eller svin. For de mindre dyrene velger du mørbrad, for at det skal bli noe igjen etter at du har banket kjøttet flatt.
Vi har et vell av lekre oppskrifter med viltkjøtt
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Elgschnitzel med fersk pasta
Fremgangsmåte
Del ytrefileten i biffer, og bank dem flatt ut til omtrent dobbelt størrelse med en biffbanker. Det går også an å bruke en knyttet hånd, eller bredsiden på en stor kniv til bankingen.
Legg spekeskinke, ost og persille på halvparten av biffskiven. Brett den andre halvdelen over.
Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og stek schnitzlene på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
Rens gulrot og purre, og skjær gulrot med en ostehøvel på langs. Del purre i lange strimler, og kok grønnsakene med pastaen.
Sil av vannet, ha i smør og persille. Stek soppen og ha på salt og pepper.
Server de fylte elgschnitzlene med fersk pasta, grønnsaker og sopp.
Tips: Prøv gjerne å panere scnitzelen ved å blande brødsmuler med revet parmesan og krydre med salt og pepper.
Pisk sammen ett egg og vend schnitzlene i eggeblandingen etter at de er vendt i melblandingen. Dekk så schnitzlene med brød og parmesanblandingen og stek som angitt over.
Her finner du oppskrift på schnitzler
Her finner du mange oppskrifter med elg
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG