Dagens rett

Elgschnitzel med fersk pasta

Slik kan du også servere elg
Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)

Slik kan du også servere elg

Har du elg i fryseren, er middagen sikret. Har du ikke elg, kan storfe også gjøre nytten i denne supre oppskriften.
Redaksjonen
28 Mars 2020 - 02:10

Det er ikke alle som har tilgang til elgkjøtt. For å kjenne en jeger er en aldri så liten luksus. Fikk du tak i en del av et elgslakt sist høst har du mye godt i fryseren. Heldigvis er det mulig å få tak i dette kjøttet også for dem som må nøye seg med å jakte i butikkens frysedisk.

Men denne retten kan lages med annen type vilt, med storfe, kalv eller ku/okse, med lam eller svin. For de mindre dyrene velger du mørbrad, for at det skal bli noe igjen etter at du har banket kjøttet flatt. 

Vi har et vell av lekre oppskrifter med viltkjøtt 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Elgschnitzel med fersk pasta

Elgschnitzel med fersk pasta

Fremgangsmåte

Del ytrefileten i biffer, og bank dem flatt ut til omtrent dobbelt størrelse med en biffbanker. Det går også an å bruke en knyttet hånd, eller bredsiden på en stor kniv til bankingen.

Legg spekeskinke, ost og persille på halvparten av biffskiven. Brett den andre halvdelen over.

Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og stek schnitzlene på middels varme i 2-3 minutter på hver side.

Rens gulrot og purre, og skjær gulrot med en ostehøvel på langs. Del purre i lange strimler, og kok grønnsakene med pastaen.

Sil av vannet, ha i smør og persille. Stek soppen og ha på salt og pepper.

Server de fylte elgschnitzlene med fersk pasta, grønnsaker og sopp.

Tips: Prøv gjerne å panere scnitzelen ved å blande brødsmuler med revet parmesan og krydre med salt og pepper.

Pisk sammen ett egg og vend schnitzlene i eggeblandingen etter at de er vendt i melblandingen. Dekk så schnitzlene med brød og parmesanblandingen og stek som angitt over.

Her finner du oppskrift på schnitzler

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her