Dagens rett

Grillet makrell med ertehummus

Gi makrellen eksotisk følge
Foto: (Aicha Bouhlou)

Gi makrellen eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.
22 Mai 2018 - 13:44

Makrell er vårfavoritt nummer en hos mange kokker, først og fremst fordi den smaker så godt, men også fordi den er rimelig. Det hverdagslige stempelet forhindrer ikke at den kan serveres som del av helgens festmiddag. Det viser denne oppskriften med stor tyngde.

Se våre andre oppskrifter med makrell 

Aichas makrell med ertehummus

Aichas makrell med ertehummus

Fremgangsmåte

1. Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.

2. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.

Hummus:
1. Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.

2. Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.

3. Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummin og dill til en puré i en kjøkkenmaksin eller med en håndblender.

4. Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.

Topping:
1. Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill. 

2. Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.

3. Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.

4. Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann

Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.

Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.

Lyst på en annen oppskrift med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her