Makrell er vårfavoritt nummer en hos mange kokker, først og fremst fordi den smaker så godt, men også fordi den er rimelig. Det hverdagslige stempelet forhindrer ikke at den kan serveres som del av helgens festmiddag. Det viser denne oppskriften med stor tyngde.
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

Foto: (Aicha Bouhlou)
By på grillet makrell med eksotisk følge
Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.
Aase E. Jacobsen
24 Mai 2025 - 00:00
Aichas makrell med ertehummus

Fremgangsmåte
- Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
- Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
- Hummus:
Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet. - Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
- Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummen og dill til en puré i en kjøkkenmaskin eller med en håndblender.
- Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.
- Topping:
Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill. - Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
- Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
- Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
- Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.
Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.
Lyst på en annen oppskrift med makrell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå