Dagens rett

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

En smårett som denne smaker fortreffelig - og det når som helst

En smårett som denne smaker fortreffelig - og det når som helst

Bruschetta med god spekeskinke er inspirert av både Italia og Spania. Oppskriften kan du tilpasse etter tid og innhold i kjøleskapet.
Redaksjonen
29 Mars 2017 - 01:00

Tørre brødblingser blir som nye når du rister dem, gnir dem inn med frisk hvitløk - og topper dem med lekkert tilbehør. Voila, en fristende bruschetta eller pan y tomate som det heter i Spania, er klar til å nytes.

Ordet bruschetta er avledet av bruscare som betyr å brenne/svi på grillen, i dag sier vi heller riste. Bruschetta antas å stamme fra det gamle Rom og ble brukt for å smake på den nye olivenoljen. En tradisjon som lever den dag i dag. Har du helt fersk olivenolje, trenger du faktisk ikke noe annet enn gammelt ristet brød. Muligens med unntak av et godt glass vin.

Flere gode oppskrifter på bruschetta finner du her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

Bruschetta med langtidsmodnet norsk spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Legg tomater og hvitløk på litt aluminiumsfolie, ha over balsamicoeddik, olivenolje og salt. Brett folie over, klem folien godt sammen slik at du får en pakke. Stekes i ovn ved 225 grader i ca 10 minutter.
  2. Grill loffskivene i panne ved sterk varme, eller i ovn ved 250 grader til brødet har en gyllen overflate. Gni skivene inn med en hvitløksbåt, delt i to. Smør dem med pesto.
  3. Legg ruccola på brødet. Legg 2 skiver spekeskinke på hver brødskive.
  4. Legg over bakte tomater og hvitløk, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik.

Dette er en perfekt smårett eller forrett, og kan med enkelthet lages på grillen!

Tips: Du kan selvsagt bruke vanlig spekeskinke her, men langtidsmodnet skinke har ekstra god smak og gir det lille ekstra. Dette kan være forrett, smårett, en del av et tapasbord eller noe du lager når du har lyst på noe godt. Hvis du legger til mozzarella eller skjørost - gjerne tilsmakt med friske urter, gir retten enda mer metthetsfølelse. 

Slik lager du pesto selv

Her finner du flere gode oppskrifter på bruschetta og smørbrød

Flere deilige småretter til koldtbordet finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her