Biff er en super løsning når du ikke har lyst å bruke så mye tid på matlaging. Har du allerede bestemt deg for å grille i kveld, er dette en rett som er veldig godt egnet.
Dagens rett
Salsabiff med peppercoleslaw
Foto: (Matprat/Marit Svenningsen)
En slik biff gjør fredagskosen ekstra hot
Denne oppskriften på saftig biff sparker ekstra godt fra seg. Den kan lages både innen- og utendørs.
20 Juli 2023 - 23:05
Salsabiff med peppercoleslaw
Fremgangsmåte
- Peppercoleslaw:
Vask og rens grønnsakene. Kutt ut stilken på kålen og finsnitt den. Gulrøttene rives grovt på et rivjern. - Nykvernet pepper er det aller beste, men den kan virke litt stram og bitter. Varm hele pepperkorn i en tørr panne over middels høy varme til peppperaromaen kommer frem og det ryker litt av dem.
- Avkjøl pepperet og knus det i en morter - pepperet har nå en mer aromatisk og mildere smak.
- Bland sammen kesam, pepper og anis, og vend dette inn med grønnsakene. Sett kaldt til servering.
- Biffene:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før steking. Krydre biffene med salt og pepper og gni dem inn med olje. - Stek dem på god varme til det kommer kjøttsaft opp på overflaten. Snu biffene, tilsett smøret som du øser over med en skje og stek til det pipler kjøttsaft opp på andre siden. Da er biffen medium stekt.
Server biffene med hjemmelaget salsa , peppercoleslaw og gode poteter ved siden av.
Tips: Biffen kan du selvfølgelig også grille hvis du foretrekker det. I en travel hverdag kan du bruke en ferdig salsa fra butikken.
Flere gode biffoppskrifter finner du her
Lær mer om å kjøpe inn og tilberede biff
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Hjemmelaget salsa
Fremgangsmåte
- Ta frøene ut av chilipepper og paprika.
- Hakk alle ingrediensene for hånd eller gjør det i en food processor. Kjør maskinen til alt er grovhakket.
- Smak til med salt og pepper.
- La gjerne salsaen trekke i ca. 1 time i kjøleskap før servering.
Flere salsaer og sauser finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå