Til råmarinering med syre som er selve ideen bak ceviche, kan du bruke det meste av fisk. Men pass på at den er skikkelig fersk. Friskpakket laksefilet er utmerket, og en lettvint løsning all den tid slik fisk er å få tak i nesten overalt.
Les om mannen som har bidratt til å gjøre ceviche så trendy
Kvaliteten på limen er også av betydning for resultatet. Klem på limen, den skal ikke være hard, og heller ikke mørk grønn, derimot gi etter når du klemmer og gjerne ha fått gule partier.
Denne cevichen kan selvsagt også lages uten frityrstekte nudler og med rabarbrasaft eller annen syrlig frukt i dressingen.
Har du kokt mye rabarbra, finner du mange oppskrifter til hva du kan lage her
Bestill dagens rett som e-post
Lakseceviche med vårløk, sesamfrø, frityrstekte nudler og rabarbradressing
Fremgangsmåte
- Ceviche: Skjær laksen opp i tynne (½ cm) skiver.
- Ha i en bolle og tilsett limesaft og salt.
- Bland godt og la stå mens du lager resten.
- Dressing: Skrell og kutt rabarbra i biter.
- Kok opp vann og ha i rabarbraen. La trekke i 10 minutter.
- Sil av saft og smak til med sukker. Den skal ikke være altfor søt.
- Pisk crème fraîche med rabarbrasaften og smak til med salt og pepper. Det blir en tynn dressing.
- Salat: Lag nudlene som anvist på pakken. Sil av i et dørsalg. Varm frityroljen til 180 grader og ha nudlene i. Ta raskt opp og legg på tørkepapir.
- Fordel bladsalat og evt rabarbrastrimler på tallerkener. Deretter nudler. Legg cevichen oppå og deretter vårløk og sesamfrø. Drypp dressingen over til slutt.
Tips:
For maksimal farge på rabarbrasaften kan du ta vare på rabarbraskrellet og koke det sammen med rabarbrasaften etter forvellingen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG