Øst i Europa er man mye flinkere enn her til lands til å utnytte den fantastiske råvaren kål. Vi har bare fårikål å skryte av, godt det også bevares, men supermaten hvitkål kan brukes til så uendelig mye mer. Som denne polske klassikeren bigos. Som kan varieres etter smak - her får du et (veldig) godt utgangspunkt.
Dagens rett
Bigos - polsk kjøttgryte
Foto: (Lilechka75)
Så godt kan en kålgryte smake
Nå er det riktignok ikke bare kål i denne gryta, men også kjøtt og sopp. Fordelen ved siden at den smaker vidunderlig, er at den lager seg selv på ovnen mens du nyter påskeferien.
Aase E. Jacobsen
13 April 2019 - 01:00
Bigos - polsk kjøttgryte
Fremgangsmåte
- Ha litt olje i en stor, ovnsfast kjele.
- Legg i alle ingrediensene lagvis, strø litt salt og pepper mellom lagene.
- Ha i vinen, laurbærbladene og kraften, legg på et lokk og bak i ovn i 2 ½ time på 175 grader.
Server bigosen varm med kokte poteter.
Tips:
I stedet for storfekjøtt kan du bruke kylling eller svin. Om du ikke har sauerkraut, kan du bruke 2,5 dl hakket kål tilsmakt med 1 ss eddik.
I stedet for storfekjøtt kan du bruke kylling eller svin. Om du ikke har sauerkraut, kan du bruke 2,5 dl hakket kål tilsmakt med 1 ss eddik.
Bigos kan også tilberedes på kokeplate i en jerngryte.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå