Cru pusset opp fra topp til tå

Cru pusset opp fra topp til tå

Etter fem år fant Kari Innerå tiden moden for å pusse opp både interiør og konsept.
Aase E. Jacobsen
21 August 2014 - 13:03

Kari Innerå som er innehaver og kjøkkensjef på Restaurant Cru, vil gi noe ekstra tilbake til gjestene etter fem gode år. Derfor har sommerferien gått med til å pusse opp restauranten og finpusse konseptet.

Formelt og uformelt

Den største endringen når det gjelder det siste er at det er to atskilte restaurantkonsepter i ett hus. Fine dining øverst, mens det i underetasjen er mer uformelt.

– Oppe får du 3, 5 eller 7 retters meny. Nede er det uformelt, her kan du stikke innom for en smårett, dele mat med venner, ta en drink i baren eller et glass vin, vi har mye godt på glass. Nede rocker vi litt mer med kontinentalt snitt på rettene, men matfilosofien er den samme for begge etasjene, forteller Kari.

Kortreist og «nose-to-tail»

- Norske råvarer er prioritert, finnes villfisk i markedet så får du villfisk. Vi bruker hele dyret, altså «nose-to-tail».  Viktigst er uansett ekte og ærlig mat av de beste råvarene, rene, gode smaker og mat av høy kvalitet. Og etter noen få dager i ny restaurant opplever vi at gjestene virkelig setter pris på forvandlingen, nå gleder vi oss til å invitere gamle og nye gjester til vår nye restaurant. 

Kari Innerå har bidratt flere steder

Kari har latt interiørdesigner Ivar Johan Pettersen leke seg med inspirasjon fra hennes nordnorske bakgrunn. Målet har vært et værbitt uttrykk for ramsalt hav, stein og drivved, eller «rækve’» som Kari ville kalt det.

Les mer om Karis nordnorske inspirasjon

Trevirket er riktignok hentet fra en gammel låve, mursteinen er bygårdens originale. Faren til Kari har vært i fjæra og funnet steinene du får servert smøret og enkelte matretter på.

Foto: Moment Studio

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her