Drikke
Cru bourgeois skal deles enda mer opp

Cru bourgeois skal deles enda mer opp

Når det blir som mange som 267 Médoc-vinslott som kvalifiserer seg for cru bourgeois, blir det trangere om plassen.
Aase E. Jacobsen
01 Oktober 2014 - 13:50

Kategorien cru bourgeois som oppstod i 1932 og har gjennomgått flere revisjoner, fikk sin nåværende form i 2010.

Les mer om cru bourgeois

Mens interessen for cru bourgeois var laber etter forrige revisjon, er den nå økende. Med den høye kvaliteten på 2012-årgangen, er også antall slott som har god nok kvalitet, økt. For å få cru bourgeois på etiketten må vinen gjennom en blindsmaking.

Mer penger i kassa

En av motivasjonene for å prøve seg er økonomiske. Médoc AOC og Haut-Médoc som er nivået under, er en noe mer unyansert kategori som sliter med svakere lønnsomhet. Cru bourgeois på etiketten gir som regel rundt en euro mer i inntekt per flaske.

Denne ukens godbit er en cru bourgeois

Men når også cru bourgeois som kategori blir uoversiktlig, trues denne potensielle inntektsøkningen.

Dyrere fra 2013?

Derfor er det er støtte blant de nåværende cru bourgeois-slottene for å gjøre noe med klassifiseringen. Tidligere fantes det både et Superieur- og Exceptionnel-nivå innenfor kategorien.

– Vi ønsker å øke synligheten til de forskjellige vinslottene innen cru bourgeois. Enkelte kvalifiserer for toppnivå hvert år og fortjener derfor en «utmerkelse», sier Frederique Dutheillet de Lamothe, sjef for  Alliance des Crus Bourgeois du Medoc, til decanter.com.

Han ble ansatt noen dager etter den første revisjonen i 2003 som fikk hele kategorien til å kollapse. Han er derfor stemt for å trå varsomt.

Mens cru bourgeois alltid har vært synonymt med gode kjøp, kan kombinasjonen av en god årgang som 2013 og liten avling presse prisene oppover.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her