Crozes Hermitage

Aller størst sprik er det i denne kategorien som spenner fra flotte viner med Hermitage-ambisjoner til lette og saftige viner for nåkonsum.
Redaksjonen
17 Oktober 2008 - 11:18

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Crozes Hermitage

÷ (92p)
Cuvée Gaby Crozes-Hermitage 2006
Dom. Du Colombier
Frankrike - Crozes-Hermitage
50221 Vectura - kr 239,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Tett dyp rød. Massiv duft med mørke toner som krekling, bjørnebær, lakris anis, røyk og stall.
Smak: Stort anslag, veldig god fylde, veldig lukket fortsatt, flotte tanniner veldig god syre, svært god lengde. (2006)
Bruksområde: Kraftig vilt som rype.
Vurdering: En strålende crozes for de neste 10 årene. Meget godt kjøp. 92 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Colombier Crozes Hermitage 2006
Domaine du Colombier
Frankrike - Crozes-Hermitage
50453 Vectura - kr 169,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Rødlilla tett. Svært fyldig og rik men likevel elegant duft med flotte toner av stall, lakris, tjære.
Smak: Fyldig anslag, stor saftighet, herlig syre, veldig kjøttfull og god med gode faste tanniner, flott konsentrasjon, sitter godt og lenge med masse jordsmonn og krydder i finishen. (2006)
Bruksområde: Rødt kjøtt, også vilt.
Vurdering: En flott crozes for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 89 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 9 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Yann Chave Crozes-Hermitage 2006
Yann Chave
Frankrike - Rhône
45943 VSD - kr 173,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Terroir
Farge og duft: Veldig dyp tett rødlilla. Stor duft av bjørnebær, krekling, solbær, kaffe/mokka, vanilje og krydder, som anis.
Smak: Fyldig anslag, veldig saftig og deilig med fint krydret preg, veldig god fasthet, sitter lenge. (2006)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt og vilt.
Vurdering: En vin som vil utvikle seg videre i minst fem år. Meget godt kjøp. 88 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Les Pierrelles Crozes-Hermitage 2005
G.A.E.C. Belle Père et Fils
Frankrike - Rhône
45638 VSD - kr 176,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Tett dyp rød. Flott syrahduft med modne mørke bær, tjære og lakris samt kjøtt.
Smak: God fylde i anslaget, flott syre, gode tanniner, følger duften, fint jordsmonnspreg, sitter godt og lenge. (2005)
Bruksområde: Rødt kjøtt og vilt.
Vurdering: En flott vin for de neste fem årene. Meget godt kjøp. 88 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring (10% nye fat), 6 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(86p)
Vidal-Fleury Crozes-Hermitage 2006
J. Vidal-Fleury
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
34922 Vectura - kr 179,80 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rødlilla. Tiltalende duft av syrlige skogsbær, urter og blomster.
Smak: Saftig krydret anslag, fint preg av skogsbær, gode syrer, fine ganske myke tanniner, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Lysere kjøttslag.
Vurdering: En ukomplisert, men veldig lettlikendes crozes. Vil utvikle seg videre i minst tre år til. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-9 md. Lagring i store franske eikefat.
Bestill her:

(86p)
Crozes Hermitage Silène 2006
J.L. Chave et Moestue Selection
Frankrike - Rhône
47109 VSD - kr 182,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp mørk rød. Fin ung litt lukket duft med søte bærtoner, litt krydder og stall.
Smak: Saftig anslag, bra fylde, saftig stil med gode faste tanniner, litt grønn, men lang god ettersmak. (2006)
Bruksområde: Gryter.
Vurdering: En fortsatt ganske ung crozes som trolig vil ha godt av et år til. Holder et par år utover det. Godt kjøp. 86 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Guigal Crozes Hermitage 2005
E. Guigal
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45823 VSD - kr 185,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Tett dyp rød. Litt dempet duft med noe søte skogsbær, drops og blomster.
Smak: Saftig anslag, bra fylde, fine tanniner, god syre, elegant slank og fast finish. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt og lam med saus.
Vurdering: En god og lettdrikkelig vin for de neste to-tre årene. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Domaine de Thalabert Crozes Hermitage 2005
Paul Jaboulet Aîné
Frankrike - Rhône
50439 Vectura - kr 199,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett dyp rød. Veldig tett ung duft med mye mørke søtebær, noe eik, sjokolade, krydder og tjære.
Smak: Fyldig litt sødmefylt anslag, ganske rik med bra syrer og tanniner, god fasthet i finishen som har litt eikekrydder. (2005)
Bruksområde: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende vin for de neste fire årene. Godt kjøp. 86 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Les Jalets Crozes Hermitage 2006
Paul Jaboulet Aîne
Frankrike - Crozes Hermitage
6627 Vectura - kr 142,60 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Robert Prizelius
Farge og duft: Tett rød. Litt dempet/lukket duft med mørke bær, noe grønne toner og svake animalske toner.
Smak: Saftig og frisk med fine tanniner, sitter en god stund med god tørrhet i finishen. (2006)
Bruksområde: Lyst kjøtt med kremet saus.
Vurdering: En crozes på den lette siden. Best innen et par år. Godt kjøp. 85 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. fatlagring, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

÷ (82p)
Clairmonts Crôzes-Hermitage 2005
Cave des Clairmonts
Frankrike - Rhône
43557 Vectura - kr 141,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Mørk rød. Fin ganske moden bringebærduft med innslag av blomster og lær.
Smak: Saftig anslag, bra syre og bløte tanniner, lett fylde, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Best nå. 82 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Crozes Hermitage "La Petite Ruche" 2006
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45068 VSD - kr 154,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rødlilla. Elegant duft med fine bjørnebær- og kreklingtoner samt noe anis.
Smak: Ganske lett i anslaget, saftig, litt lite konsentrasjon, sitter en stund. (2006)
Bruksområde: Fisk.
Vurdering: Lett og frisk i stilen, men noe skuffende til crozes å være. Verd prisen. 81 p (2006)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Cave de Tain Crozes Hermitage 2005
Cave de Tain l'Hermitage
Frankrike - Rhône, Crozes-Hermitage
7620 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vinarius
Farge og duft: Rød med lys kant. Veldig dempet duft med noe krekling og bringebær.
Smak: Bløtt anslag, lett fylde, ok syre, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Lyst kjøtt.
Vurdering: Best nå. Verd prisen. 80 p (2005)
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-8 md. fatlagring i fransk eik for 30% av vinen, 1-2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Kork-/flaskefeil:

M. Chapoutier Les Meysonniers Crozes-Hermitage 2006
M. Chapoutier
Frankrike - Rhône Nord
50954 VSD - kr 229,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Robin Crozes Hermitage Cuvée Albéric Bouvet 2004
Gilles Robin
Frankrike - Rhône, Crozes Hermitage
45586 VSD - kr 215,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Laget av: 100% syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Matkurs og vinkurs
Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her