Cognac servert med stil
Bartendere fra hele verden testet sin kreativitet, kløkt og stil under Rémy Martin Bartender Style Masters.
Redaksjonen
07 Mai 2007 - 10:26
Den nordiske kvalifiseringen var på Le Canard i Oslo og det var langt mellom de kjedelige øyeblikkene.
Cognac til safranis, ananaschips, chili, multer og hvit eller mørk sjokolade.
Eller hva med en cognacdrink nedkjølt med nitrogen, eller kanskje en espresso brulée med cognac inntil?
Flere aspekter
Rémy Martin Bartender Style Masters tester og belønner nemlig bartenderes evne til å mestre alle aspekter ved jobben bak bardisken.
Det handler om kreativitet, kunnskap, forretningsteft, kommunikasjon, presentasjon, teknikk og noe som ikke kan læres - en naturlig stilsikkerhet.
Konkurransen går ut på at deltakerne skal lage to forskjellige kreasjoner.
En drink med Rémy Martin V.S.O.P. som hovedingrediens, og en Perfect Serve, det vil si Rémy Martin X.O. kombinert med mat som får frem det beste i cognacen.
I tillegg må de konkurrerende gjennom en avansert skriftlig prøve om Cognac og Rémy Martin.
To oppskrifter
Rémy Martins krav til deltakerne var at de presenterer to ulike drinker i finalen. En Perfect Serve, med Rémy Martin X.O. Excellence, der alle fem sanser måtte stimuleres og en longdrink som løftet kvalitetene i Rémy Martins V.S.O.P. Fine Champagne Cognac.
- Du kan være en flink bartender, men her må du i tillegg finne en smakskombinasjon og balanse mellom de forskjellige ingrediensene som matcher Fine Champagne cognac, sier Romain Jourdan fra Maxxium Norge som satt i dommerpanelet.
Kreativitet
Jo Jacobsen, som vant prisen for beste Nordiske deltaker i fjor, kvalifiserte seg også i år. Han mener at dette er den beste og mest innovative konkurransen i bransjen fordi den krever produktkunnskap og presentasjon.
- De fleste konkurransene handler om å lage en cocktail, her er det flere hundre sider å lese, sier han.
Blant de norske deltakerne var det Anne Marte Røneid og nevnte Jo Jacobsen fra Le Canard som kvalifiserte seg til finalen. Den går av stabelen i Cognac den første uken i juni.
Slo an
Her er noen av drinkene og rettene som slo best an hos dommerpanelet:
Niko Autti fra Helsinki Kemp club serverte Chili-sjokolademousse. Kort fortalt er dette en ordinær sjokolademousse som er piffet opp med litt chili.
Chilien gir det lille ekstra.
Fredrik Lundegård fra Grand Hotel i Lund serverte Espresso brulée og en sigarformet flan fylt med krem smakssatt med svensk punsj.
Toppet med aprikoskaramellsaus. Serveres til romtemperert Rémy Martin VSOP.
Kim Hass fra KongC i København presenterte en smakfull Perfect Serve: Hjemmelaget ananaschips med bringebærkompott og ananasbladkompott som dip.
Servert med Rémy Martin XO. Som drink serverte han "smoking gun". En frisk, lett og ikke mist stilig cocktail.
5 cl Rémy Martin VSOP
1cl vaniljesirup
1 cl eplejuice
1 cl fersk sitronjuice
1/4 teskje ingefærjuice
Alle ingrediensene shakes og helles i et glass.
Kjøles med flytende nitrogen for en visuell effekt, men mest av alt for å beholde nyansene fra cognacen uten å vanne den ned med isbiter.
Garner med en skive ingefær og en vaniljestang.
Forsiden akkurat nå