Lær alt om champagne av en proff
Foto: (Istock - franckreporter)
Vinsmaking i Oslo

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
10 Januar 2025 - 08:00

Våren byr på mange muligheter til å åpne en flaske Champagne og da er det greit å ha valgt seg ut sine favoritter. Kanskje du har en stil du foretrekker over en annen?

Champagne er og blir kvalitet og denne kvelden lærer du hvorfor. Du lærer mer om distriktet, lovene og alle uttrykkene de har, samtidig som du får smake Champagne fra de aller beste produsentene.

Marte_20220804140519.jpg [101.82 KB]
Marte Øyen Nordahl

Foredragsholder på dette champagnekurset er Marte Øyen Nordahl. Marte er utdannet sommelier og har lang erfaring fra vin- og restaurantbransjen. Denne kvelden vil hun lære deg mer om ett av verdens aller mest ettertraktede vinområder, Champagne. Du vil bli ledet igjennom Champagnes mange forskjellige stiler, blant annet årgangschampagner, rosé og blanc de blancs på ren chardonnay. En ypperlig sjanse til å lære mer og vite hvordan du skal velge riktig champagne til anledningen.

Vinsmakingen holdes på den tradisjonsrike restauranten, Louise, på Aker Brygge. På Louise skreddersyr de løsninger for private middager og arrangementer. Book en middag før eller etter vinsmakingen og få 20% rabatt på maten. Skriv «Aperitiff20» i kommentarfeltet i bookingen for å få deres rabatt.

  Photo: Rawpixel

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren
Dagens rett

Slik skaper du fest midt i uka - det er jordskokkene som skal ha æren

En virkelig smakfull og delikat suppe er midtpunktet på middagsbordet i dag. Med eller uten spekeskinke som tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende
+
Tester

Sake som ikke er sake er den mest spennende nyheten sammen med en fantastisk alkoholfri norsk musserende

Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her