Drikke
Champagnekurs 10. september i Oslo - Smak sjelden champagne med Henriot

Champagnekurs 10. september i Oslo - Smak sjelden champagne med Henriot

Bli med på en unik smaking av ni elegante toppchampagner, hvorav flere årgangschampagner fra et av verdens mest velrenommerte vinhus.
Redaksjonen
04 September 2012 - 10:01

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.

Bli med på en enestående smaking av eksepsjonelle og sjeldne champagner fra et av de siste uavhengige og familieeide vinhus, det berømte Champagne Henriot.

Denne kvelden får vi celebert besøk av Victor Papin som tar deg med på en smaking av 9 unike champagner.

Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

9 enestående og sjeldne champagner

Denne kvelden er det Victor Papin fra Champagne Henriot som kommer til Oslo for å lære deg mer om champagne, vinens mange uttrykk og viser deg hvordan champagne utvikler seg over tid i det vi smaker hele 9 unike viner.

Familien Henriot etablerte seg som vinhandlerer i Champagne allerede i 1640, og med årene sikret de seg egne vinmarker  i Côte des Blancs.

Det var dog først i 1808 at familien etablerte seg som et eget champagnehus, og fra første dag ha deres fokus vært på å lage utsøkte viner fra de beste vinmarkene i Montagne de Reims og Côte des Blancs. 

Denne kvelden blir en merkedag for alle champagneinteresserte, for du får oppleve en unik og sjelden smaking av eksklusive champagner hvorav flere årgangschampagner i magnumformat samt deres flaggskip Cuvée des Enchateleurs.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="henriot">Les mer om Henriot her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende champagner:

• Henriot Brut Millésimé 2003, kr 515,- (spesialbestilling)
• Henriot Brut Millésimé 1998, kr 1054,- (spesialbestilling) - magnum

• Henriot Brut Millésimé Rosé 2005, kr 555,00 (spesialbestilling)
• Henriot Brut Millésimé Rosé 2002, kr. 535,00 (spesialbestilling)
• Henriot Cuvée Des Enchanteleurs 1998, kr. 1025,00 (spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 10. september 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 02.09.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Kvalitet siden 1640

I 1640 etablerte familien Henriot seg i Reims som forhandlere innen vin og tekstiler. Det skulle dog ikke ta lang tid før familien kjøpte sine første vinmarker og begynte som vinbønder.

I 1808 ble Champagne Henriot offisielt etablert under ledelsen av Apolline Henriot, og husets viner var snart å finne ved kongelige hoff i såvel Nederland som Østerrike og Habsburg.

Gjennom syv generasjoner har familien holdt fast ved sitt credo om å lage de beste viner fra utvalgte druer fra de beste vinmarkene i Montagne de Reims og Côte des Blancs, og i dag er det Stanislau Henriot som driver familiens tradisjoner videre.

Champagne Henriot har i dag 35 hektar med egne vinmarker.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her