Chairo er en tradisjonsrett fra aymara-folket som holder til i de høytliggende delene av Bolivia, Peru og Chile, altså Andesfjellene. Det er her potetene en gang kom fra, så det er ikke annet enn en selvfølge at de har en sentral posisjon i denne retten. Og kjøttet som brukes er enten storfe, lama elle lam. Det siste er perfekt for en høstlig gryte.
Dagens rett
Foto: (gabrielabertolini)
Ferdig med fårikål for i år? Prøv denne bolivianske vrien som kan serveres i et uthult gresskar
Chairo stew er en gryterett fra Bolivia som varmer og lyser godt opp i høstmørket. Og en fin rett å servere til sultne halloween-feirende.
30 Oktober 2024 - 23:00
Lammegryte fra Bolivia - Chairo stew
Fremgangsmåte
- Del lammekjøttet i store terninger, legg det i en kjele hell over vann.
- Kok opp og senk så varmen.
- La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time. Skum av underveis.
- Skrell gulrøtter og poteter, del gulrøttene i terninger og potetene i båter.
- Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet og la det trekke videre til grønnsakene er møre.
- Hakk løken og del maiskolbene i biter.
- Tilsett i gryten sammen med paprika i strimler, bønner, oregano og persille.
- La det trekke i ca. 10 minutter til alt er gjennomvarmt.
- Smak til med salt og pepper og jevnt evt. med maisenna utrørt i kaldt vann.
Tips: Har du et uthult gresskar, kan du helle gryta oppi og sett alt inn i ovnen ved 150 grader i ca 30 minutter for at alt skal bli gjennomvarmt.
Tips: Om du ikke har ferske maiskolber, kan du bruke ferdigkokte fra butikken eller hermetiske.
Her finner du mange deilige gryteretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
Forsiden akkurat nå