Cabernet sauvignon og merlot

I de cabernetdominerte vinene er det fatkrydderet som på godt og vondt fremheves.
Redaksjonen
31 Januar 2007 - 11:43

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Cabernet sauvignon og merlot

(86p)
Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon 2000
Robert Mondavi
USA - California
41232 Cuveco - kr 343,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Dyp mørk rød. Flott duft av mørke modne bær med noe animalskhet, jordlighet, eik, cedertre, urter og paprika.
Smak: Bløtt fyldig anslag, mykt bærpreg med en del sødme, vokser noe utover med faste tanniner, varm eikepreget finish. (2000)
Bruksområde: Krydret rødt kjøtt.
Vurdering: Moden og drikkeklar. Knapt verd prisen. 86 p (2000)
Laget av: 83% cabernet sauvignon, 9% merlot, 8% cabernet franc
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Beringer Cabernet Sauvignon 1999
Beringer Vineyards
USA - California - Napa Valley
3715 Vectura - kr 199,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Moden duft av solbær, fat, bål, velhengt kjøtt og skogbunn.
Smak: Saftig anslag, bløt stil, en del fatkrydder tar litt overhånd sammen med noe tanniner, sødmefylt bærfinish. (1999)
Bruksområde: Grillet rødt kjøtt.
Vurdering: Drikkeklar. Verd prisen. 85 p (1999)
Laget av: 100% cabernet sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 mnd i franske eikefat (nevers)
Bestill her:

(84p)
Fetzer Valley Oaks Merlot 2004
Fetzer
USA - California - Napa Valley
7823 VSD - kr 124,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Fin bærfruktig duft med snev av fat.
Smak: Middels fyldig anslag, bra syre og saftighet, bløte tanniner, sitter en stund med noe fatkrydder i finishen. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt, gjerne grillet.
Vurdering: Saftig og lettdrikkelig for nåkonsum. Verd prisen. 84 p (2004)
Laget av: 100% merlot.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(84p)
Fetzer Valley Oaks Cabernet Sauvignon 2001
Fetzer Vineyards
USA - California
6796 VSD - kr 134,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Moden småelegant duft.
Smak: Saftig anslag, myk og behagelig, sitter en stund med fatkrydder i finishen. (2001)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Verd prisen. 84 p (2001)
Laget av: 85% cabernet sauvignon, 10% carignane, 5% diverse
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md i amerikanske eikefat (30% nye fat + 70% 1-3 år gml fat).
Bestill her:

÷ (83p)
Beringer Founders' Estate Merlot 2002
Beringer Vineyards
USA - California
13172 Vectura - kr 129,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Robert Prizelius
Farge og duft: Mørk rød. Behagelig bærduft med kokte solbær og litt urter.
Smak: Meget bløtt anslag, saftig og snill. (2002)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Best nå. Verd prisen. 83 p (2002)
Laget av: 100% merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 md fatlagring i fransk og amerikansk eik, 6 md flaskemodning før salg.
Bestill her:

÷ (83p)
Ironstone Cabernet Sauvignon 2003
Ironstone Vineyards
USA - California
39542 Vectura - kr 147,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinordia
Farge og duft: Mørk rød. Ok sødmefylt duft av røde og mørke bær, drops og snev av lær.
Smak: Følger duften med litt vel mye sødme, snille tanniner, tørker litt mot slutten. (2003)
Bruksområde: Kjøttgryter.
Vurdering: Må nytes nå. Knapt verd prisen. 83 p (2003)
Laget av: 100% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring.
Bestill her:

+ (78p)
Fetzer Cabernet Sauvignon Merlot 2004
Fetzer Vineyards
USA - California
47482 VSD - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Røde bær og kokte solbær samt mint.
Smak: Saftig anslag, bløt tvers gjennom med litt grønne toner. (2004)
Bruksområde: Enkle kjøttretter.
Vurdering: Enkel og grei. Må nytes nå. Knapt verd prisen. 78 p (2004)
Laget av: 76% cabernet sauvignon, 24% merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (69p)
Hess Grand Circle Cabernet Sauvignon 2004
Hess Collection Winery
USA - California
43328 Cuveco - kr 99,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk rød. Varme røde bær og grønne toner.
Smak: Søtlig anslag, lite konsentrasjon, emmen stil, grønne tanniner. (2004)
Bruksområde:
Vurdering: Ikke spesielt tiltalende. 69 p(2004)
Laget av: 92% cabernet sauvignon, 8% merlot
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her