Vermicelli forbindes oftest med en ekstra tynn spagettitype, som i tilfellene med vietnamesiske nudler. Men i Italia er det motsatte. Her er den etter loven tykkere enn spagetti med en diameter på 2.08 til 2.30 mm, mot 1.92-2 mm for den andre.
Vermicelli finnes imidlertid også i en tynn utgave, under navnet vermicellini. Den ene eller den andre er alltid den foretrukne pastasorten til muslinger.
Les mer om de ulike pastatypene
Her kan du se ulike oppskrifter med vermicelli
Men du kan fint bruke den langt mer tilgjengelige spagettisorten til denne retten.
De øvrige råvarene er faktisk de viktigste. Friske muslinger, utvalget i en gjennomsnittlig norsk fiskedisk tilsier stort sett blåskjell, i så fall veldig gjerne de minste.
Minst like viktig er tomatene som må være kjøttfulle og solmodne. Aller tryggest er det å velge hermetiske tomater, og da helst av typen San Marzano.
Er du så heldig å ha egendyrket basilikum, er du sikret god smakskraft. Men også den fra butikken gjør jobben.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig