Bryter røykeloven

Seks av åtte bryggerestauranter i Tønsberg bryter røykeloven.
Redaksjonen
31 Desember 2008 - 13:00

- Nedslående, sier tilsynsleder for Arbeidstilsynet i Vestfold, Mona Bondevik, til Tønsbergs Blad.
 
Hun varsler tøffere toner fra Arbeidstilsynet.
 
Tett oppfølging
- Vi øker ressursene, og det blir tettere oppfølging og flere kontroller. For det virker jo ikke som om bransjen tar røykeloven alvorlig, sier Bondevik.
 
Hun viser til at flere av de samme utestedene ble tatt i brudd på røykeloven i 2006.
 
Manglende skilting og utlufting på uteserveringene gikk igjen på følgende steder under kontrollen 16. desember: Himmel og Hav, Harbour, Esmeralda, Havariet, Peppes Pizza og Mytteriet.
 
Smitteeffekt
Utestedene har fått varsel om pålegg. Hvis de ikke retter seg etter røykeloven, får de pålegg fra Arbeidstilsynet rett over nyttår.
 
Det var bare Nye Brygga Restaurant og Dolly Dimples som hadde sitt på det tørre under kontrollen.
 
Bondevik sier Tønsberg skiller seg negativt ut i forhold til de andre Vestfold-byene.
 
- Det er spesielt i Tønsberg med utesteder som ligger så tett, og det er tydeligvis en smitteeffekt der flere bygger inn uteserveringene for å unngå at naboen stjeler kunder, sier hun.
 
Forskjellsbehandling
Svennik Pettersson på Esmeralda legger ikke skjul på at det er tilfelle for hans del. Han lover å rette seg etter røykelovens krav, men kritiserer samtidig Arbeidstilsynet.
 
- Jeg forventer at de ikke forskjellsbehandler slik de har gjort i mange, mange år. Enkelte steder har buret seg inne og hatt tilnærmet drivhus uten at Arbeidstilsynet har gjort noe. Dermed har flere tenkt at de skal  bygge inn de også, ellers blir det konkurransevridende, sier Pettersson.
 
Kaldt for alle
Daglig leder på Havariet, Raymond Vaczulik, forstår Pettersson godt.
 
- Det bør være likt for alle, jeg er enig med ham i det, sier Vaczulik.
 
Og hvis alle følger røykeloven, blir det heretter like kaldt for alle røykerne på Brygga i Tønsberg. Ifølge loven skal uteserveringene ha utlufting tilsvarende et utendørs område.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus
Dagens rett

Helstekt kylling blir alltid fest - som her med irrgrønn urtesaus

Lørdagskvelden er en kveld vi unner oss litt ekstra godt - dagens rett er intet unntak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her