Bruk det du har

Tore Namstad og Jon Ruud er kjent fra Bollywod, Palace Grill og Madserud gård. I denne sprelske boken slår de seg løs med varer fra nærbutikken og gir deg tips til hva du kan lage av det du har i kjøleskapet til en hver tid.
Redaksjonen
06 Desember 2001 - 18:05

Teksten er hentet fra Bokklubben Mat- og Vinglede, Apéritifs samarbeidspartner på nettet:

Oppskriftene er uten mål og vekt - bortsett fra der det er helt nødvendig. Poenget er at du skal smake deg fram, og finne ut hva du selv liker. Naturligvis er det enkelte ting du bør sørge for å ha i skapet eller fryseren. Jon og Tore gir deg en innkjøpsliste slik at du alltid er beredt - når du får lyst på noe godt.

Disse guttene fnyser ikke av potetgull, makrell i tomat eller leverpostei på boks; de tryller med det. Leverpostei, rømme, sitron, soyasaus, timian, svart pepper og litt salt agurk i mikseren blir en herlig leverposteikrem som gjør seg svært godt på toast.

Humoristisk og uhøytidelig
Hva med å prøve stekt scampi og bacon med salat og en vinaigrette? Osso bucco på nakkekoteletter? Eller ananas med chili ved siden av grillet mat?

Får du uventet storinnrykk, kan du med litt tålmodighet (og hjelp) fra gjestene lage potetsuppe til 40 personer ved hjelp av 1 side saltflesk, 1 stor bøtte vann, 8 løk, 5 kg skrelte poteter, 20 fedd hvitløk, 6 chili og salt... Maken til uhøytidelig kokebok finnes ikke!

Over 100 retter
Innkjøpsguide
Tips og teknikker

Tore Namstad og Jon Ruud:
Kok uten bok Forlag: Pantagruel
Format: 21,5 x 22,5 cm
Sider: 140

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her