Bronse til Hvarnes

Gunnar Hvarnes forsvarte Norges ære med bronse Bocuse d'Or i dag, mens Rasmus Kofoed vant en etterlengtet seier for Danmark.
Redaksjonen
26 Januar 2011 - 20:05

Etter en tett konkurranse i verdens største og prestisjetunge kokkekonkurranse, ble det til slutt bronse til Gunnar Hvarnes og hans commis Filip Bendi.
 
Han var veldig fornøyd med dagen selv og følte at alt hadde gått i henhold til det de har trent så mye på gjennom to år, og en pallplassering var også målet for kokken fra Larvik som til daglig er å finne på Gastronomisk Institutt i Stavanger.
 
Eyvind Hellstrøm, president i Bocuse d'Or Norge, som har fulgt Hvarnes nøye i tiden frem mot konkurransen, var full av lovord om Hvarnes sin mat under konkurransen i dag.
 
 
Gir seg ikke
Det var dog ingenting å gjøre med Rasmus Kofoed (til venstre på bildet) som endelig sikret seg det lenge etterlengtede gullet for Danmark.
 
Kofoed var en av de aller største favorittene etter at han i fjor gikk av med seieren i Bocuse d'Or Europe foran vår egen Gunnar Hvarnes.
 
Rasmus Kofoed er dog ikke ukjent med Bocuse d'Or-konkurransen, for han er den eneste i verden som har bronse fra konkurransen i 2005 og sølv fra 2007 i tillegg til dagens seier.
 
Til daglig driver Rasmus Kofoed restauranten Geranium som ligger i fotballens storstue, Parken, i København.
 
 
Skandinavisk dominanse
Det ble en skikkelig skandinavisk dag i Lyon i dag, i det Tommy Myllymäki sikret Sverige sølvmedaljen og gjorde premiepallen hel-skandinavisk.
 
Den skandinaviske dominansen innen gastronomiens verden gikk ikke upåaktet hen i Lyon.
 
Enkelte gikk så langt som å foreslå at gastronomer kanskje burde flytte lenger mot nord fordi det gastronomiske tyngdepunktet innen kunnskapen og nyskaping ikke lenger ligger i Frankrike, men i de skandinaviske landene.
 
Beste fiskerett
Prisen for beste fiskerett gikk til det sveitsiske laget med Franck Giovannini.
 
Frankrike best på kjøtt
En av de store favorittene, Frankrike, med Jérôme Jaegle fra arrangementsbyen Lyon, måtte ta til takke med premien for beste kjøttrett.
 
Japansk seier i Beste commis
Hver av de 24 toppkokkene som har konkurrert over de siste to dagene, har hatt hjelp av hver sin unge kokk (commis).
 
Det var en svært rørt, ung japansk kokk som tok i mot premien som beste commis.

Foto: Tom Haga

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her