Dagens rett

Bouillabaisse

By på bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

By på bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

Denne fiskesuppen er inspirert av den store sørfranske klassiker bouillabaisse. Den lover mye smak og det holder sågar denne forenklede vrien.
27 November 2021 - 01:00

Selvsagt er det aller mest lettvint å kjøpe filet, men da går du glipp av ingredienser til din egen hjemmelagde fiskekraft. 

Her finner du oppskriften på god fiskekraft

Hvis du lever godt med at andre lager den for deg, kommer du likevel veldig langt i retning stor smakskraft. 

En god bouillabaisse får følge av rouille - en paprikasaus som røres ut i suppen ved servering. Eller brukes til å smøre på brødet.

Her finner du oppskriften på rouille.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

Bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

Fremgangsmåte

  1. Blåskjell med skall, vaskes og kokes i 1 dl vann eller hvitvin, kraften brukes i suppen.
  2. Om du bruker hel fisk, ta vare på alt avskjær etter fileteringen og lag kraft.
  3. Bruker du filet, del opp i 6-12 biter.

Her finner du oppskriften på god fiskekraft

Suppen:
Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen. Tilsett tomatpure og fres litt til sammen med hvitvinen. Deretter har du oppi resten av grønnsakene, fisk-/blåskjellkraft og rosépepper.

Tips:
I stedet for hvitvin kan du bruke eplejuice blandet med 1 ts eplesidereddik

Kok videre til grønnsakene er nesten møre. Tilsett fløte, gi ett oppkok og la småkoke noen minutter, smak til med salt og pepper. 

Legg i fiskestykkene, varm opp suppen til rett under kokepunktet og la trekke til fisken er kokt. Det tar ca 5 minutter.

Ha i rensede blåskjell og reker, må ikke koke bare bli varme.

Tips:
Blåskjell og reker med skall kan legges i suppetallerken ved servering.

Server suppa med godt brød og smør til.

På sørfransk vis serverer du også rouille til bouillabaisse. Her finner du oppskriften på rouille.

Se våre andre oppskrifter på bouillabaisse 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her