- Blåskjell med skall, vaskes og kokes i 1 dl vann eller hvitvin, kraften brukes i suppen.
- Om du bruker hel fisk, ta vare på alt avskjær etter fileteringen og lag kraft.
- Bruker du filet, del opp i 6-12 biter.
Her finner du oppskriften på god fiskekraft
Suppen:
Fres finhakket løk og hvitløk lett i oljen. Tilsett tomatpure og fres litt til sammen med hvitvinen. Deretter har du oppi resten av grønnsakene, fisk-/blåskjellkraft og rosépepper.
Tips:
I stedet for hvitvin kan du bruke eplejuice blandet med 1 ts eplesidereddik
Kok videre til grønnsakene er nesten møre. Tilsett fløte, gi ett oppkok og la småkoke noen minutter, smak til med salt og pepper.
Legg i fiskestykkene, varm opp suppen til rett under kokepunktet og la trekke til fisken er kokt. Det tar ca 5 minutter.
Ha i rensede blåskjell og reker, må ikke koke bare bli varme.
Tips:
Blåskjell og reker med skall kan legges i suppetallerken ved servering.
Server suppa med godt brød og smør til.
På sørfransk vis serverer du også rouille til bouillabaisse. Her finner du oppskriften på rouille.
Se våre andre oppskrifter på bouillabaisse
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig