Matkurs og vinkurs

Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning
Foto: (Istock - JPC-PROD)

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.
15 Mai 2025 - 07:12

Franciacorta er Italias svar på champagne. Denne kvelden vil du få intet mindre enn 5 glass utsøkte franciacorta i glasset fra den historiske vinprodusenten Fratelli Berlucchi. Renato Dario Della Bartolomea, salgsdirektør hos Fratelli Berlucchi, tar turen fra Italia til Oslo for å dele sin kunnskap om disse spennende vinene, og selvfølgelig nyte et godt måltid sammen med deg.

Renato Dario Della Bartolomea gleder seg til å møte deg på sjømatsaften. Foto: Fratelli Berlucchi

Franciacorta er en anerkjent italiensk musserende vin som produseres på tradisjonell metode og lages hovedsakelig av chardonnay-, pinot noir- og pinot blanc-druer - samme metode og druer som brukes i verdensberømte Champagne. Vinområdet ligger i Lombardia-regionen i Nord-Italia, ved foten av Alpene. Områdets unike terroir, med kalksteinholdig jordsmonn og et gunstig klima, gir ideelle forhold for dyrking av druene. Som med champagne, gjennomgår franciacorta en sekundær gjæring i flasken, som skaper dens karakteristiske bitte små bobler og kompleksitet. Alt dette gjør at den er kjent som den fineste italienske musserende vinen. Derfor har den også har den høyeste kvalitetsbetegnelsen, DOCG.

Fratelli Berlucchi ble grunnlagt i 1927 og holder til i Borgonato Cortefranca, midt i hjertet av Franciacorta. Vingården drives i dag av fem søsken som eier 70 hektar vinmarker innen DOCG Franciacorta og DOC Franciacorta. Alle vinene produseres av egne druer – pinot noir, chardonnay, pinot blanc, cabernet sauvignon og merlot. Fratelli Berlucchi satser på lav avkastning, manuell innhøsting og skånsom pressing av druene for å sikre topp kvalitet.

Den historiske vingården. Foto: Fratelli Berlucchi

Midt på Aker Brygge ligger tradisjonsrike Louise restaurant & bar. Louise er kjent for sine deilige sjømatfat og maritime atmosfære. Med utsikt mot havet og et interiør inspirert av norsk sjøfart, er dette stedet for å komme i sommerstemning. Sjømatfatet består av østers, reker, krabbeskjell, laksesashimi, snøkrabbe, brød,  hjemmelagde dressinger og estragonsmør. 

Ta med venner, kollegaer eller kjæresten og bli med på en kveld fylt med bobler, sjømat og gode historier!

Uten navn (600 x 400 px).png [346.94 KB]

Sjømatsaften.png [56.43 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her