Blinis skiller seg fra andre lapper ved at de (helst) skal lages med bokhvetemel. Dette melet er mye sunnere enn hvetemel, men kan ikke brukes som erstatning til brødbaking da det er glutenfritt. Hva gjør vel det, når du kan lage disse deilige munnfullene av melet. Ikke rart at blinis er blitt det faste følget til størkaviar. Men langt mer tilgjengelige og rimeligere råvarer trives også veldig godt på blinis. Også det du måtte ha av rester etter julefeiringen.
Dagens rett
Foto: (margouillatphotos)
Slik lager du blinis med forskjellig typer topping
Blinis er en type små pannekaker eller lapper, men de er ikke søte og serveres alltid med en topping. Enten de vi foreslår eller det du har mest lyst på.
30 Desember 2023 - 00:00
Slik lager du blinis
Fremgangsmåte
- Rør ut gjæren i 1½ dl lunken melk og tilsett melet. La røren heve ca. ½ time. Tilsett resten av melken, salt, egg og smeltet smør.
- Stek blinisene i en liten stekepanne. Legg dem i stabel etter hvert som de blir ferdige.
- De serveres kalde eller varme, med en god klatt rømme i bunnen.
- Deretter legges det på kaviar, løyrom, rognkjeksrogn, lodderogn eller røykelaks
- Du kan også bruke rillettes, pate, terrine eller annet kjøttpålegg, men da dropper du rømme.
- Blinisene toppes med finklippet gressløk eller finhakket løk.
Her finner du mange spennende oppskrifter på pannekaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå