Matkurs og vinkurs

Vinkurs 1. februar i Oslo

Nyt de deilige smakene av Burgunds vinmarker

Nyt de deilige smakene av Burgunds vinmarker

Rett før det store burgundslippet på Vinmonopolet holder vi en smaking av den produsenten med flest viner i slippet, erkeklassiske Maison Jadot.
Kristine Sandsleth
07 Desember 2021 - 15:12

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Skjermbilde.JPG [112.56 KB]

Jadot som ble grunnlagt allerede i 1859 har klart suksessen med å bli store samtidig som de har beholdt kvaliteten i hvert eneste ledd. De kan derfor anses som et flaggskip i regionen sin. Louis Henry Jadot var grunnlegger og firmaet vokste seg store i familiens hender til Louis Auguste Jadot døde som siste av Jadot-klanen og hans assistent gjennom 8 år år Andre Gagey overtok produksjonen. Auguste var pioner i å promotere og fikk USA til å forelske seg i Jadot tidlig på 30-tallet. Siden har resten av verden fulgt etter.

Skjermbilde 3.JPG [117.04 KB]Det som virkelig gjør at produsenten skiller seg ut fra de andre store produsentene er at de enten eier eller kontroller ved kontrakt alle vinmarkene de produserer fra i dag. De produserer i dag alt fra Value for money- viner av høy kvalitet til små crus som reflekterer sitt terroir. Dere får smake viner fra de høyt anerkjente vinmarkene Narvaux i Mersault og premier cru-marken Clos des Ursules. Sistnevnte er vinmarken som Jadoteventyret startet i, da den ble kjøpt allerede i 1826.

Covid 19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Dette er med andre ord en smaking der du får lærdom til å forstå forskjellen på de små appellasjonene i verdens mest ettertraktede vinområde. Burgund er et av de stedene som får kjenne tydeligst på kroppen hvordan klimaendringene herjer med temperaturen og værforholdene og dermed har avlingene blitt lavere de siste årene.

Med et marked som skriker etter denne skjøre frukten som er så elegant, har prisene blitt deretter, men Jadot har klart å holde seg innenfor et fornuftig prissjikt til glede for oss forbrukere. Fra Chablis i nord til Beaujolais i sør har de klassiske eksempler fra området sitt og vi får smaken av Burgund denne aftenen.
                      Skjermbilde 4.JPG [12.39 KB]

Jadot vinliste 2.jpg [52.83 KB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her