Gjennom dette unike og populære kurset som er en mini-kokkeskole, starter vi helt fra grunnen av og legger fokus på blant annet god kraft og grunnsauser. Videre lærer du å lage demi-glace, kalde sauser og oljebaserte dressinger, samt varianter av disse.
Kokkene viser deg utbeining av fjærkre, filetering av fisk, traktering av skalldyr som rå-reke, blåskjell og kamskjell under kursets gang.
Du lærer om produksjon av pølser, lærer om steking av kjøtt, og kvalitetskjennetegn på kjøtt generelt. I tillegg lærer kokkene deg hvordan du lager forskjellige typer brød og andre bakverk. Det settes også av godt med tid til herlige desserter.
Du får gode tips og råd for å forberede selskap hjemme, planlegging og gjennomføring av disse. Det blir også god tid til å diskutere og rådføre seg med kokkene om ting man ellers lurer på.
Apéritifs matkurs skiller seg fra andre kokkekurs ved at du selv er med og lager maten fra bunnen sammen med Norges beste kokker. Vi kan love deg at etter dette kurset er du godt innsatt i triksene og metodene profesjonelle kokker benytter seg av for perfekte resultater på kjøkkenet hver gang.
Se alle våre mat- og vinkurs her
Program for det meste om det beste – tredagers kokkeskole på Kulinarisk Akademi
Programmet for de tre dagene vil blant annet inneholde følgende:
Torsdag 14. august 2014, kl. 15.00 – ca. 22.00
Vi ønsker velkommen over en matbit, og tar en gjennomgang av kursets innhold og gjennomføring. Hovedtema denne dagen er kraft, og du lærer om følgende krafter:
Du lærer også forskjellige teknikker for klaring av kraft, og lager typisk «kokkemat» som du spiser sammen med de andre kursdeltakerne. Drikke er inkludert.
Tirsdag 19. august 2014, kl. 15.00 – ca. 22.00
Nok en innholdsrik dag med følgende høydepunkter:
Vi starter dagen med suppe og nybakt brød og underveis serverer vi bakverk og desserter. Som en smakfull avslutning på en lang dag nyter vi en 3-retters meny med tilhørende viner.
Onsdag 20. august, kl. 13.00 – ca. 23.30
Avslutningsdagen blir en festdag med temaer som:
Kokkekurset avsluttes med en eksklusiv 5 retters meny med tilhørende drikke.
Vi tar forbehold om enkelte endringer i det oppsatte programmet.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Kursavgiften dekker følgende:
• 3 dagers deltakende matkurs (ca. 24 timer)
• Foredrag og veiledning av kokker
• Råvarene under kurset
• Middag etter kurset• All drikke til måltidene under kurset
• Lån av forkle og utstyr under kurset
• Kurskompendium
• Kursbevis