Matkurs og vinkurs

Vinkurs 4. april i Oslo

Hvite viner hører våren til, og Bordeaux byr på noen av de beste

Hvite viner hører våren til, og Bordeaux byr på noen av de beste

Et av verdens mest eksklusive vinområder byr på så mye mer enn de røde vinene vi er kjent med. Denne kvelden skal vi bli kjent med friske viner som vekker vårfølelsen, og sikre at også kjøligere aprildager finner sin vin.
13 Januar 2022 - 10:00

TILBUD: Bruk rabattkoden BORDEAUXAFTEN og få 200 kr rabatt. 

Husk at du også som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får ytterligere rabatt på dette arrangementet. Se rabatten lenger ned på siden.

Denne kvelden vil vise Bordeaux fra en side som kanskje er ukjent for flere. Vi snakker om det sagnomsuste områdets hvite viner, som vil stå i fokus på denne smakingen. Gjennom 10 viner fra produsenten som nærmest kan anses som kongen av Bordeaux, André Lurton, vil du bli kjent med flere klassikere, og ikke minst få muligheten til å sammenlikne flere ulike årganger. De hvite vinene fra Vignobles André Lurton er nemlig også usedvanlige lagringsdyktige, og her får du svaret på hva det kan lønne seg å spare på til senere år.

André Lurton har en spennende bakgrunn som blant annet fransk motstandskjemper, men er også mannen som i lang tid kjempet for å danne en egen appellasjon og ble sittende igjen som en legende. Allerede i 1952 tok André over driften for det familieeide vinslottet Château Bonnet, og med tiden gikk stadig flere slott over i hans eie, helt til han til slutt ble en av de aller viktigste produsentene i appellasjonene Entre-Deux-Mers og Pessac-Léognan.

Selv om legenden André gikk ifra oss i fra 2019, er Vignobles André Lurton fremdeles i de trygge, kyndige hender når nå hans sønn, Jaques Lurtons, holder i roret.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Vignoble og vinslott
André Lurtons første vinslott, Ch. Bonnet

Vignobles André Lurton har gitt oss mange viner som er blitt klassikere og man ikke kan gå gjennom livet uten å ha smakt. Denne kvelden får du mulighet til bli kjent med hele 10 av vinene – 6 hvite og 4 røde – og blant disse er for eksempel godbiten Ch. La Louvière som vi vil få smake i 2008-, 2014- og 2016-årgang. Ikke minst får du også sjansen til å smake elegante Ch. Couhins-Lurton fra 2016, hvilket du vil prise deg lykkelig for å ha fått med deg.

Laurent Bélisaire
Laurent Bélisaire



Ens ærend for å presentere vinene og fortelle oss store og små hemmeligheter fra huset Lurton, kommer Laurent Bélisaire som har vært del av Vignobles André Lurton-teamet siden 2005. Han vil styre showet og forklare deg hva det er som gjør vinene så unike og lagringsdyktige, og svare på alt du måtte lure på om viner fra Bordeaux. 

Vinliste Lurton
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her