Matkurs og vinkurs

Vinkurs 4. april i Oslo

Hvite viner hører våren til, og Bordeaux byr på noen av de beste

Hvite viner hører våren til, og Bordeaux byr på noen av de beste

Et av verdens mest eksklusive vinområder byr på så mye mer enn de røde vinene vi er kjent med. Denne kvelden skal vi bli kjent med friske viner som vekker vårfølelsen, og sikre at også kjøligere aprildager finner sin vin.
13 Januar 2022 - 10:00

TILBUD: Bruk rabattkoden BORDEAUXAFTEN og få 200 kr rabatt. 

Husk at du også som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får ytterligere rabatt på dette arrangementet. Se rabatten lenger ned på siden.

Denne kvelden vil vise Bordeaux fra en side som kanskje er ukjent for flere. Vi snakker om det sagnomsuste områdets hvite viner, som vil stå i fokus på denne smakingen. Gjennom 10 viner fra produsenten som nærmest kan anses som kongen av Bordeaux, André Lurton, vil du bli kjent med flere klassikere, og ikke minst få muligheten til å sammenlikne flere ulike årganger. De hvite vinene fra Vignobles André Lurton er nemlig også usedvanlige lagringsdyktige, og her får du svaret på hva det kan lønne seg å spare på til senere år.

André Lurton har en spennende bakgrunn som blant annet fransk motstandskjemper, men er også mannen som i lang tid kjempet for å danne en egen appellasjon og ble sittende igjen som en legende. Allerede i 1952 tok André over driften for det familieeide vinslottet Château Bonnet, og med tiden gikk stadig flere slott over i hans eie, helt til han til slutt ble en av de aller viktigste produsentene i appellasjonene Entre-Deux-Mers og Pessac-Léognan.

Selv om legenden André gikk ifra oss i fra 2019, er Vignobles André Lurton fremdeles i de trygge, kyndige hender når nå hans sønn, Jaques Lurtons, holder i roret.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Vignoble og vinslott
André Lurtons første vinslott, Ch. Bonnet

Vignobles André Lurton har gitt oss mange viner som er blitt klassikere og man ikke kan gå gjennom livet uten å ha smakt. Denne kvelden får du mulighet til bli kjent med hele 10 av vinene – 6 hvite og 4 røde – og blant disse er for eksempel godbiten Ch. La Louvière som vi vil få smake i 2008-, 2014- og 2016-årgang. Ikke minst får du også sjansen til å smake elegante Ch. Couhins-Lurton fra 2016, hvilket du vil prise deg lykkelig for å ha fått med deg.

Laurent Bélisaire
Laurent Bélisaire



Ens ærend for å presentere vinene og fortelle oss store og små hemmeligheter fra huset Lurton, kommer Laurent Bélisaire som har vært del av Vignobles André Lurton-teamet siden 2005. Han vil styre showet og forklare deg hva det er som gjør vinene så unike og lagringsdyktige, og svare på alt du måtte lure på om viner fra Bordeaux. 

Vinliste Lurton
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her