Birkedal Hartmann kommer tilbake

I en pressemelding fra importøren Vinhuset NoFra får vi vite at to av cognacprodusenten Birkedal Hartmanns cognacer, VSOP og XO, kommer i salg fra og med 1. november i år.
Redaksjonen
18 Oktober 2001 - 01:00

Cognac Birkedahl Hartmann er visstnok den eldste av de "norske" cognacene, og har altså tidligere vært i salg her hjemme. Så gjenstår det bare å se hvordan produktene blir mottatt i markedet.

Kim Hartmann, som produserte det første vinmagasinet med reklame - "Vinposten" - i 1992 og skrev senere håndboken "Vinsmakerboken", selger i dag sine cognacprodukter over hele verden og er veldig stolt over å kunne lansere Birkedal Hartmann Cognac VSOP og XO i Norge. Etiketten på disse flaskene er identisk med de opprinnelige etikettene fra 1887 - den gang da hans oldefar Halfdan startet firmaet.

Birkedal Hartmann er det eneste norskættede vin og cognac selskap som fremdeles drives av norske statsborgere.

Importørens smaksnotater for Birkedal Hartmann VSOP og XO

Birkedal Hartmann VSOP
Birkedal Hartmann VSOP har en flott amber farge.

Ved nesen kommer de karakteristiske aromaene fra de fire grand cru områdene tydelig frem. Utvalgt cognac (8 til 10 år gammel) fra distriktene Grande Champagne, Petite Champagne, Fin Bois og Borderie gir Birkedal Hartmann VSOP et floralsk og blomsteraktig preg, med en flott finesse. Krydderaromaene beviser at cognacen er lagret på eikefat over lengre tid. Rik duft av blomster og spesielt fiol, utvikler seg i nesen. Man aner også duften av vinstokker eller tørket løv. I smaken finner vi aprikos, i tillegg til sjokolade og vanilje.

Birkedal Hartmann XO
Birkeldal Hartmann XO er fremstilt av 12 til 17 år gammel eau de vie av ypperste kvalitet. Opprinnelse er Grande Champagne og noe fra Borderie. Det er eau de vie fra Borderie som bringer frem denne helt spesielle duften av fiol. Cognacen har en ren og mørk farge. Eikearomaene er fint integrert med nyanser av lakris og vanilje i nesen. Smaken av aprikos og kakao kommer fint frem, og den kjennes rund og ikke for skarp i munnen. Aromaene sitter eksepsjonelt lenge igjen i glasset!

Både Birkedal Hartmann VSOP og XO er lagret på eikefat fra Froncais og Limounzin. Druene som blir benyttet er Ugni Blanc, sammen med noe Folle Blanche.

Birkedal Hartmann XO
Vectura nr.: 107784
Pris inkl. avg.: 399,-
Vinmonopol nr.: 33795/01

Birkedal Hartmann VSOP
Vectura nr.: 107783
Pris inkl. avg.: 369,-
Vinmonopol nr.: 33796/01

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super før-vårvin til knallpris
+
Ukens vin

Super før-vårvin til knallpris

De første tegnene på lysere tider feires med denne herlige hvitvinen fra Rioja – til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønnsaker med couscous er middag god som noen, særlig når den får følge av raita
Dagens rett

Forsiden akkurat nå - 6

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her