Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal
Ch. Les Donats 2012 (96216) er saftig og god med fint merlotpreg og bra konsentrasjon for en vin i denne prisklassen. Server den til svin, kylling eller også lam. En veldig klassisk vinstil, laget på tradisjonelt vis helt uten bruk av eik.
Undervurdert
Takket være det kalkholdige jordsmonnet druene har vokst i, har vinen fått god struktur. Den «ferske» stilen til tross, så tåler den fint tre år i kjelleren. Vin fra Bergerac er i stor grad undervurdert, også som lagringsobjekter. Når en vin er så billig som dette, er det også interessant å følge den over noen år i alle fall.
Området Bergerac ligger rett nordøst for Bordeaux og er i stor grad beslektet når det kommer til druemiks. På samme måte som i Øst-Bordeaux er merlot og cabernet franc dominerende.
Bærekraftig
Dette er enkleste nivå av rødvin fra Château les Donats og innehaveren Patrick Somers. Eiendommen er veldig typisk for dette området. Det lages både rød, hvit, rosa og søt vin her. Og siden 1994 har Somers drevet de 15 hektarene med vinmarker etter bærekraftige metoder.
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.